Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

17 Februarie 2021
Vizualizari: 327
Comentează add

Ancheta a fost deschisă la sesizarea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din Spania, iar Guvernul de la Madrid a condamnat ferm manifestaţia antisemită.

Procuratura din Madrid, anchetă pentru declaraţii antisemite

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

  FOTO: Arhivă

Procuratura din Madrid a declanşat o anchetă pentru declaraţii antisemite, realizate cu ocazia unui omagiu adus soldaţilor spanioli din Divizia albastră, din al Doilea Război Mondial.
 
Într-un discurs rostit cu acel prilej, o tânără a afirmat că Divizia albastră a luptat împotriva inamicului evreu.
 
Ancheta a fost deschisă la sesizarea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din Spania, iar Guvernul de la Madrid a condamnat ferm manifestaţia antisemită.
 
Reporter: Imediat după eveniment, Federația comunităților evreiești din Spania a transmis un comunicat și o plângere către procuratura specială care cercetează infracțiunile de ură, amintind că Spania a aderat la Alianța internațională pentru memoria Holocaustului.
 
Aceasta prevede, între altele, că acuzarea evreilor ca și colectiv pentru orice eveniment este antisemitism.
 
Am întrebat-o pe Arancha Gonzalez Laya, ministrul de externe al Spaniei, care este poziţia guvernului spaniol în această chestiune.
 
Arancha Gonzalez Laya: Am calificat aceste declarații drept dezgustătoare. Este inacceptabil în Spania. Antisemitismul este infracțiune de ură pedepsită și sper ca justiția să ia în Spania măsurile pe care un act de acest fel le merită; nu numai dezaprobare politică și socială, ci și un răspuns judiciar pe măsură. Infracțiuni de acest fel nu trebuie să aibă loc în societatea noastră.
 
Reporter: Infracțiunile de ură pe motive de rasă, antisemite sau altele referitoare la ideologie, religie, credință, situație familială, apartenență la o etnie, rasă sau națiune, origine națională, sex, orientare sau identitate sexuală pe motive de boală sau dizabilitate se pedepsesc cu închisoare de la unu la patru ani și amendă.
 
(PH)

Etichete spaniamadridancheta(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live