Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

Marţi, 23 Februarie 2021
Vizualizari: 45
Comentează add

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a declarat că procesul de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara este în lucru.

Procesul de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara „este în lucru”

radiojurnal

Ministrul Economiei, Virgil Popescu. Foto: Gov.ro.

Procesul de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara este în lucru de anul trecut și ar putea fi finalizat într-o lună, o lună și jumătate, a afirmat ministrul energiei, Virgil Popescu, în această seară, într-o intervenție televizată.

"Lucrăm deja de anul trecut la procedura de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara folosind Ordonanța 60, numai că a durat foarte mult și încă mai durează. Sper să o finalizăm într-o lună, o lună și jumătate. Este vorba de separarea termocentralei de la Paroșeni, împreună cu cele patru mine, într-o societate prin dare în plată către ANAF și preluarea datoriilor, ștergerea datoriilor și revenirea în circuitul economic prin Ministerul Energiei și termocentrala de la Mintia către administrația locală, Consiliul Județean sau primărie".

Azi, ministrul Popescu a anunțat că va avea o întâlnire cu cei de la Mintia, cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele, pentru a discuta o posibilă preluare a termocentralei în așa fel încât să se reuşească, din această societate plină de datorii, Complexul Energetic Hunedoara, care practic - spune el - a fost falimentat cu bună știință, să se reușească să se facă două societăți care să fie viabile, una la administrația locală și alta la Ministerul Energiei, a mai explicat în această seară ministrul Virgil Popescu într-o intervenție televizată.

Şi tot ministrul Popescu a spus că "prima molecule de gaz românesc din Marea Neagră va fi scoasă anul acesta de compania Black Sea Oil & Gas din perimetrul Aurora, iar din zăcământul Neptun Deep, probabil că acest lucru se va întâmpla în anul 2025", iar Virgil Popescu a mai menționat că România se află printre puținii producători de gaze din Europa, iar "dacă va avea surplus de gaze, acestea vor trebui vândute".


Etichete (ii)popescureorganizarecomplexenergetic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live