Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA (R)-continuare Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Ianuarie 2020
Vizualizari: 430
Comentează add

În Statele Unite, procesul de punere sub acuzare şi de destituire a preşedintelui Donald Trump a început în mod oficial.

Procesul de punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump

florin-lepadatu

 Foto: WhiteHouse.org

În Statele Unite, procesul de punere sub acuzare şi de destituire a preşedintelui Donald Trump a început în mod oficial, acuzaţiile împotriva acestuia fiind citite, joi, în plenul Senatului.

Dezbaterile de fond vor începe marţi.

Reporter Arina Petrovici: "Senatorii americani au depus, ieri, jurământul în faţa preşedintelui Curţii Supreme a Statelor Unite, John Roberts, în primul act al procesului de destituire a preşedintelui Donald Trump.

Este al treilea astfel de proces din istoria Statelor Unite, după cele împotriva preşedinţilor Richard Nixon şi Bill Clinton.

Un singur senator dintre cei 100 a fost absent, el urmând să depună jurământul marţi - ziua începerii dezbaterilor pe fond.

Anterior, şeful echipei de şapte procurori desemnaţi de majoritatea democrată a Camerei Reprezentanţilor a citit cele două capete de acuzare împotriva preşedintelui republican, respectiv abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului.

În opinia democraţilor, Trump se face vinovat de abuz de putere pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui Volodimir Zelenski la Casa Albă de reluarea investigării fiului lui Joe Biden.

Iar acuzaţia de obstrucţionare a Congresului ar veni din încercările liderului de la Casa Albă de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă."

Senatul american are ultimul cuvânt în acest proces politic, dar, cu numai 47 de voturi din 100, democraţii au slabe şanse să obţină destituirea preşedintelui Donald Trump.


Etichete donaldtrumpsua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live