Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 354
Comentează add

Lucian Bode a criticat în termeni duri sistemul poliţienesc, despre care a spus că s-a degradat constant în ultimii 30 de ani.

Procesul de recrutare din sursă externă a poliţiştilor, "reanalizat"

radiojurnal

 Lucian Bode. Foto: Arhivă/ mt.gov.ro.

Cazul fetiței omorâtă pe trecerea de pietoni de o mașină condusă de un polițist și modul în care au fost gestionate tensiunile interetnice de la Bolintin Vale l-au determinat pe ministrul de interne, Lucian Bode, să critice în termeni duri sistemul poliţienesc, despre care a spus că s-a degradat constant în ultimii 30 de ani:


Lucian Bode: Această tragedie a scos la iveală încă o dată putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani: resurse umane insuficiente, câteodată s-au dovedițt slab pregătite, câteodată în cârdășie cu puterea politică locală și câteodată în cârdășie cu infractorii de la nivel local.


Ministrul de interne a atras atenția că polițiștii aflați chiar și într-o misiune de urgență au obligația să circule cu prudență și nu sunt scutiți de răspunderea penală.

Lucian Bode a mai declarat că, în urma tragediei din Sectorul 1 al Capitalei, va fi reanalizat procesul de recrutare din sursă externă a poliţiştilor, care, deşi este necesar, în unele situaţii se dovedeşte riscant.

(RS)


Etichete lucian bodepolitiebolintin valeministerul de interne(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live