Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Prisăcariu

22 Octombrie 2011
Vizualizari: 1777
Comentează add

Prima procesiune organizată la București în memoria fostului Suveran Pontif a inclus o Liturghie solemnă, rugăciuni şi cântece la Monumentul Papei, situat lângă Nunţiatura Apostolică.

Procesiune la București în memoria Papei Ioan Paul al II-lea

andreea-prisacariu

Foto: Agerpres.

Aproape 200 de credincioşi au luat parte sâmbătă la prima procesiune organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti în memoria fostului Suveran Pontif, Papa Ioan Paul al II -lea.

Programul a inclus o Liturghie solemnă, rugăciuni şi cântece la Monumentul Papei, situat lângă Nunţiatura Apostolică.

Așa a celebrat Biserica Catolică, pentru prima oară, memoria liturgică a Papei Ioan Paul al II-lea, care a fost declarat de către actualul papă Benedict al XVI-lea fericit şi inserat în rândul fericiţilor şi sfinţilor din calendarul bisericesc.

Evenimentul a debutat cu rugăciuni la Monumentul Papei Ioan Paul al II-lea, situat pe bulevardul Schitu Măgureanu, iar apoi procesiunea a pornit de la monument spre Catedrala Sfântul Iosif cu relicva Fericitului papă, unde a avut loc o liturghie solemnă, prezidată de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu.

A urmat vizionarea unui reportaj despre vizita Fericitului Ioan Paul al II-lea în România.

Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat România în 1999 şi în memoria acelei vizite, în vara acestui an a fost ridicat un bust al Fericitului.

Relicva Fericitului papă constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif, dăruită Catedralei Sfântul Iosif de fostul secretar personal al lui Iaon Paul al II-lea.

După procesiune, relicva a fost dată spre venerare la Catedrala Sfântul Iosif, unde va şi rămâne, ca toţi cei care vor să o vadă şi să se roage să o găsească acolo.


Etichete Papa Ioan Paul al II-leaBiserica Catolicămemorieliturghie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live