Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mira Mânzală

26 Mai 2015
Vizualizari: 5586
Comentează add

Tema emisiunii "Probleme la zi" la Radio România Actualități a fost "Agricultura românească – prezent şi perspective".

Procesatorii de legume fructe "folosesc materie primă de slabă calitate" Procesatorii de legume fructe "folosesc materie primă de slabă calitate" - Conține audio

mira-manzala

Foto: Arhivă RRA.

Situaţia din agricultură a fost tema emisiunii Probleme la zi, difuzată astăzi la RRA.

Printre invitaţi s-a aflat şi Vlad Gheorghe, un legumicultor român care a adus în atenţie faptul că marii procesatori de legume şi fructe din ţara noastră folosesc materie primă din import, de o calitate îndoielnică, în timp ce producătorilor autohtoni li se oferă preţuri derizorii de achiziţionare a mărfii.

"Au investit sume enorme în aceste spaţii de procesare, s-au investit cred că mai mult de 300 de milioane de euro după modernizare, însă nu ne cam bagă în seamă pe noi, producătorii, pentru că ne oferă un preţ derizoriu. Aici vreau să îşi îndrepte puţin privirea aceşti procesatori, să ne creadă parteneri, să nu ne mai trateze ca şi cum suntem obligaţi să venim la uşa lor şi atunci vor găsi marfă autohtonă în procesarea lor.

"Atâta timp cât acum vorbim, materia primă de procesare vine din import China, care Dumnezeu ştie cu mila dacă acel bulion pe care îl folosim are vreo sămânţă de roşie şi vă rog să îl verificaţi, eticheta trădează, vă garatez asta", a spus Vlad Gheorghe.

Probleme la zi. Agricultura românească – prezent şi perspective.

Invitaţi: Ştefan Rancu – jurnalist "Antena Satelor" şi Vlad Gheorghe – legumicultor din Vidra în studio şi, prin telefon, acad. Cristian Hera – preşedinte de onoare al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Ioan Cioroianu – preşedinte Asociaţia Fermierilor din România şi expertul României pe cereale şi plante oleaginoase, la Bruxelles, Nicolae Popa – director adjunct AFIR, Costel Curteanu – fermier din comuna Voiceşti, jud. Vâlcea şi Florentina Varga, redactor RRA, de la Conferinţa Naţională a Agricultorilor.

Audio: Probleme la zi. Realizator Alexandra Andon.


Etichete Probleme la ziagriculturaVlad Gheorgheprocesatori de legumefructematerie primaimportChina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live