Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Februarie 2018
Vizualizari: 369
Comentează add

Ministerul Finanţelor va încerca să comaseze într-un singur formular cinci declaraţii pe care contribuabilii cu venituri din activităţi independente trebuie să le depună la Fisc.

Proceduri simplificate la fisc

florin-lepadatu

 

Ministerul Finanţelor va încerca să comaseze într-un singur formular cinci declaraţii pe care contribuabilii cu venituri din activităţi independente trebuie să le depună la Fisc.

Acest formular nou va include şi Declaraţia 600, pe baza căreia statul va taxa veniturile estimate, nu pe cele realizate, a precizat ministrul Eugen Teodorovici, după discuţiile, de marţi, din Comisia senatorială de buget-finanţe.

El a dat asigurări că în şedinţa de guvern va propune un mecanism prin care nimeni să nu îşi piardă calitatea de asigurat.

Eugen Teodorovici: "Sunt cinci formulare de acest tip.

O să încercăm o comasare.

De asemenea, cei care au depus nu o să mai depună aceste formulare în cazul în care sumele pe care dânşii le-au pus în formularul iniţial, să spunem, sunt mai mari decât ceea ce vor estima pe anul în curs.

Adică, mergem pe estimări şi nu pe ceea ce s-a realizat în anul 2017.

Nu îşi va pierde nimeni această calitate de asigurat, pentru că suntem în termenul legal de la ultima plată şi până în prezent.

Am spus că vom veni cu o ordonanţă de urgenţă exact înainte de cele 90 de zile, astfel încât nimeni să nu îşi piardă această calitate de asigurat medical."

Ministrul finanţelor a mai anunţat că, joi, va propune o soluţie care să reglementeze situaţia persoanelor aflate în concediu maternal şi care ar putea să plătească în prezent contribuţii mai mari din cauza ultimelor modificări legislative, informează Rador.


Etichete Fisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live