Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

25 Septembrie 2017
Vizualizari: 987
Comentează add

Procedura de avizare la instituţiile naţionale şi europene a Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare este aproape finalizată - a anunţat Ministerul de Finanţe.

Proceduri privind Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvoltare

bogdan-isopescu

   

Procedura de avizare la instituţiile naţionale şi europene a Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare este aproape finalizată - a anunţat Ministerul de Finanţe.

După înfiinţare, Fondul va fi un instrument financiar clasificat în afara bugetului de stat şi va avea scopul de a investi în diverse proiecte pentru a impulsiona economia, a precizat astăzi secretarul de stat Enache Jiru la un forum de specialitate.

Consilierul premierului, avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial, spune că succesul noii instituţii depinde exclusiv de profesionalismul managementului şi de transparenţa Consiliului de Supraveghere.

Gheorghe Piperea: "Să aibă un management, atât la nivel de Consiliu de Supraveghere, cât şi la nivel de Directorat. Probabil că se va merge pe acest sistem dualist, independent. Dacă acest Fond Suveran de Investiţii va fi împănat cu persoane care trebuie să pună în practică nişte mandate, atunci eşecul este garantat".

Agenţiile internaţionale de rating vor anunţa peste cinci zile dacă piaţa de capital românească îndeplineşte criteriile pentru statutul de piaţă emergentă, a anunţat astăzi vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mircea Ursache.

El consideră că atât piaţa de capital, cât şi Fondul Suveran de Investiţii au potenţial bun.


Etichete Fondul Suveran de Investiţii şi DezvoltareGheorghe PipereaMircea Ursache

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live