Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

4 Ianuarie 2022
Vizualizari: 426
Comentează add

Procedura de scoatere la licitaţie a Termocentralei Mintia, din subordinea Complexului Energetic Hunedoara, va fi lansată anul acesta.

Procedura de licitaţie pentru vânzarea termocentralei Mintia

ilie-pintea

 Foto Ilie Pintea

Procedura de scoatere la licitaţie a Termocentralei Mintia, din subordinea Complexului Energetic Hunedoara, va fi lansată anul acesta.

Săptămâna viitoare vor avea loc discuţii pe această temă între reprezentanţii administratorului judiciar al complexului şi cei ai Ministerul Energiei.

Complexul energetic Hunedoara se pregătește pentru divizare și pentru formarea unei societăți comerciale noi, din care Termocentrala Mintia nu va mai face parte, o nouă rundă de discuție între administrație și reprezentanții Ministerului Energiei urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

O dată cu acest proces, administratorul judiciar al complexului aflat în insolvență va începe și procedurile privind scoaterea la licitație a Termocentralei Mintia, pentru care există 11 investitori interesați, dintre care șapte străini, inclusiv un holding din Coreea, ai cărui reprezentanți au vizitat unitatea cu trei luni în urmă.

Potrivit administrației, valoarea de inventar a termocentralei depășește 61 de milioane de euro, însă prețul de vânzare urmează să fie stabilit după discuțiile de săptămâna viitoare. Între timp, grupurile energetice au intrat în procedura de închidere și punere în siguranță, iar conducerea complexului a contractat servicii de pază pentru acest obiectiv.

Conducerea fostului sindicat al termocentralei contestă aceste măsuri, despre care afirmă că sunt premergătoare demolării grupurilor energetice.

Termocentrala Mintia a încetat să funcționeze în luna martie a anului trecut, din lipsa cărbunelui, iar toți cei 700 de angajați au fost concediați colectiv în luna august, primind plăți compensatorii în valoare de câte 10.000 de euro fiecare.


Etichete termocentrala mintiacehlicitatie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live