Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Februarie 2020
Vizualizari: 941
Comentează add

Procedura de învestire a Cabinetului Orban 2 merge mai departe, chiar dacă PSD a sesizat CCR privind desemnarea încă o dată a liderului PNL pentru funcţia de premier.

Procedura de învestire a Cabinetului Orban 2

florin-lepadatu

 

Procedura de învestire a Cabinetului Orban 2 merge mai departe, chiar dacă PSD a sesizat Curtea Constituţională privind desemnarea încă o dată a liderului PNL pentru funcţia de premier.

Conducerea Parlamentului urmează să stabilească marţi calendarul audierii persoanelor propuse pentru posturile de miniştri şi data la care va avea loc votul de învestitură.

Premierul desemnat a trimis în Legislativ aceeaşi listă ca în cabinetul actual, iar programul de guvernare este uşor modificat.

O mascaradă, acuză liderul interimar al PSD, care a spus totuşi că nu va interveni asupra calendarului de învestire a unui guvern pe care nimeni nu îl va vota.

Miza rămâne de fapt declanşarea sau nu a alegerilor parlamentare anticipate.

Cătălin Purcaru urmăreşte subiectul: "Liberalii au aprobat în unanimitate lista neschimbată a miniştrilor şi programul de guvernare actualizat, cu care solicită Parlamentului votul de învestitură pentru Cabinetul Orban 2.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, susţine că în trei luni guvernul pe care îl conduce interimar a demonstrat performanţă şi a precizat că ţintele atinse au fost eliminate din programul de guvernare.

Ludovic Orban: "Am scos acele obiective care au fost atinse şi am mai adăugat câteva obiective atât în zona fondurilor europene, cât şi în zona lucrărilor publice, a dezvoltării regionale şi  a administraţiei, în zona de afaceri interne."

Premierul desemnat a reafirmat că obiectivul PNL rămâne declanşarea alegerilor anticipate şi a dat asigurări că va exista o strategie politică pentru a contracara un eventual boicot al social-democraţilor la şedinţele conducerii Parlamentului şi plenului reunit.

În schimb, social-democraţii nu renunţă la sesizarea Curţii Constituţionale privind desemnarea lui Ludovic Orban pentru a forma un nou cabinet, deşi a fost demis prin moţiune de cenzură.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că nu are niciun drept să intervină asupra calendarului parlamentar pentru audierea în comisiile de specialitate a miniştrilor propuşi să formeze Cabinetul Orban 2.

Marcel Ciolacu: "Vom respecta litera legii, a Constituţiei şi regulamentul plenurilor reunite cu privire la desemnarea primului ministru.

Chiar dacă este o mascaradă, noi ne menţinem consecvenţi şi vom respecta legile."

Marcel Ciolacu a adăugat că parlamentarii PSD nu vor vota Cabinetul Orban 2, iar strategia din ziua validării executivului va fi stabilită săptămâna viitoare, într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional."


Etichete PNLguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live