Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

8 Septembrie 2021
Vizualizari: 414
Comentează add

Agenția de evaluare financiară Fitch avertizează că problemele coaliţiei guvernamentale din România ar putea afecta ratingul de ţară.

Problemele coaliţiei guvernamentale „ar putea afecta ratingul de țară”

iulian-olescu

Foto: fitchratings.com.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 septembrie, ora 13:04:40) - "Radiojurnal" - Realizator: Agenția de evaluare financiară Fitch avertizează că problemele coaliţiei guvernamentale din România ar putea afecta evoluția finanțelor publice și, în consecință, ratingul atribuit țării noastre.

Reporter: Iulian Olescu - Destrămarea coaliției de guvernare din România ar putea perturba eforturile de consolidare fiscală, proces esențial pentru îmbunătățirea perspectivei de rating a țării, subliniază specialiștii Fitch, care adaugă că ambițioasă agendă de reformă a coaliţiei, ancorată în Planul Naţional de Redresare şi Reziliență s-au confruntat deja cu obstacole din ce în ce mai mari din cauza dificultăților în implementarea măsurilor pe durata pandemiei, se subliniază în comunicatul agenției de rating. Specialiștii Fitch spun că nu este clar în ce măsură un guvern minoritar condus de PNL sau un nou guvern condus de PSD în urma unor eventuale alegeri anticipate ar fi capabile sau dispuse să promoveze reforme sensibile din punct de vedere politic în domeniul sănătății, salariilor, pensiilor și justiției. Turbulențele politice afectează și perspectivele fiscale și ar putea întârzia și mai mult aprobarea de către Comisia Europeană a PNRR, pe care Guvernul o aștepta inițial până la sfârșitul lunii septembrie. Agenția de rating reamintește că evoluția finanțelor publice este principalul determinant al ratingului României. O evoluție pozitivă în privința ratingului ar necesita încrederea că autoritățile vor implementa planuri fiscale credibile, care stabilizează nivelul datoriei publice ca procent în produsul intern brut pe termen mediu. În schimb, lipsa de progrese în implementarea reformelor, care ar determină o creștere mai rapidă a datoriei publice, ar putea conduce la o înrăutățire a ratingului, mai spun specialiștii Fitch, care reamintesc că următoarea revizuire a ratingului acordat României este programată pe 22 octombrie.


Etichete (ii)fitchratingeconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live