Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 81
Comentează add

Problemele tehnice apărute în funcţionarea platformei informatice pentru înscriere şi programare la vaccinarea anti-COVID au fost rezolvate.

Probleme tehnice apărute în funcţionarea platformei pentru vaccinare

radiojurnal

Foto: facebook.com/ROVaccinare

Problemele tehnice apărute în funcţionarea platformei informatice pentru înscriere şi programare la vaccinarea împotriva COVID au fost rezolvate.

STS anunţă că aplicaţia este funcţională, iar cei care doresc să se programeze o pot accesa.

Stocul naţional de doze de vaccin Pfizer-BioNtech creşte luni cu aproape 88.000, iar cei care nu au reuşit până acum să se înscrie la vaccinare pot încerca din nou. 


Reporter: Adriana Leu- "Peste 200.000 de români s-au programat pentru administrarea vaccinului în cea de-a doua etapă a campaniei naţionale - este vorba despre adulţi de peste 65 de ani, bolnavi cronici şi angajaţi din domenii esenţiale.

Prioritate au vârstnicii din centrele de îngrijire, aproximativ 40.000, la care se deplasează echipe mobile.

În cel puţin cinci judeţe din ţară şi în Capitală nu se mai pot face programări pentru vaccinare în următoarele 20 de zile, pentru că nu mai sunt locuri disponibile.

Însă posibilitatea de programare depinde de numărul de doze de vaccin disponibile, astfel că pe măsură ce noi tranşe ajung în România, platforma online se actualizează şi permite continuarea procesului de programare.

De numărul de doze depinde şi funcţionarea centrelor de vaccinare - deocamdată, doar o parte din cele 650 de centre noi aşteptate să funcţioneze în această etapă sunt operaţionale.

Altele se vor deschide etapizat, în funcţie de solicitări şi de stocul de vaccin.

Recomandarea este însă ca cei care încă nu au reuşit să se programeze să încerce frecvent - situaţia se poate schimba şi pot să apară locuri libere.

Coordonatorul campaniei naţionale, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat pentru Radio România Actualităţi că problemele care au fost în această dimineaţă cu platforma de înscriere nu impiedică accesul la vaccinare şi toţi cei programaţi vor fi imunizaţi."

Am verificat cu puțin timp în urmă pe platforma națională și în București, de exemplu, înainte de intrarea în emisie figurau aproximativ 8.000 de locuri libere.


Etichete vaccin(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live