Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Februarie 2021
Vizualizari: 192
Comentează add

Astăzi ar urma, prin același proiect de ordonanță de urgență, să fie eliminat sporul de 30% acordat angajaților din prefecturi pentru gestionarea crizei COVID.

Probleme pe agenda şedinţei Guvernului

florin-lepadatu

Foto arhivă

Ordonanţa de urgenţă cu măsurile de reducere a mai multor categorii de cheltuieli bugetare, anunţate de guvern, este pe agenda reuniunii Executivului, programată să înceapă la această oră.

Documentul va reglementa majorarea punctului de pensie abia de la 1 ianuarie 2022, dar şi alte prevederi, pe care le punctează Petruţa Obrejan:


Reporter: Astăzi ar urma, prin același proiect de ordonanță de urgență, să fie eliminat sporul de 30% acordat angajaților din prefecturi pentru gestionarea crizei COVID, dar și anularea gratuității pentru studenții care folosesc transportul pe calea ferată, aceștia urmând să plătească doar 50% din valoarea biletului de călătorie.

De asemenea, premierul Florin Cîţu mai spunea că în acest an, prin prelungirea valabilității voucherelor de vacanță din 2019 și 2020, nu vor mai fi emise în acest an alte vouchere, urmând ca din 2022, acestea să fie emise din nou.


Realizator: Reducerea acestor cheltuieli a fost decisă în perspectiva adoptării proiectului de buget pentru 2021, care prevede o reducere consistentă a deficitului faţă de anul trecut, influenţat puternic de criza sanitară şi de efectele asupra economiei.

Alocările pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale vor fi analizate şi avizate mâine de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, convocat de şeful statului la ora 13:00.


Etichete guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live