Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Radu Dobriţoiu

22 Aprilie 2015
Vizualizari: 6280
Comentează add

Tema emisiunii "Probleme la zi", difuzată miercuri la Radio România Actualități a fost Securitatea cibernetică - riscuri, ameninţări şi strategii de apărare.

Probleme la zi: securitatea spaţiului informatic Probleme la zi: securitatea spaţiului informatic - Conține audio

radu-dobritoiu

Foto: Arhiva.

Totul se întâmplă pe un front invizibil de luptă şi atacul poate fi lansat de oriunde din lume asupra oricărei ţinte care este conectată la un terminal informatic.

Secolul XXI a modificat esenţial raportul de forţe prin apariţia armelor cibernetice, în timp ce identitatea atacatorului poate fi disimulată.

Evenimentele ce au loc în ultimii ani conturează din ce în ce mai clar faptul că suntem martorii primilor paşi făcuţi în cursa înarmării în spaţiul cibernetic.

Printre infrastructurile cibernetice vulnerabile se numără reţelele electrice, cele ale spitalelor, băncilor, ale companiilor de telecomunicaţii sau din domeniul apărării, iar pe măsură ce tot mai multe informaţii devin conectate la spaţiul virtual, lista potenţialelor ţinte se măreşte, pentru că toate aceste sisteme sunt interconectate.

Un atac cibernetic poate dezactiva doar în câteva minute o reţea electrică în întreaga ţară cu consecinţe devastatoare asupra spitalelor, reţelelor bancare, de transport, de comunicare, afectând chiar şi lanţurile logistice ce asigură alimentarea cu hrană a populaţiei.

Audio: Probleme la zi.

Invitaţi : * în studio: Augustin JIANU - director general CERT - RO (Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică) , Cpt. Cristina DINU Modulul NATO de comunicaţii şi informatică – MapN *

prin telefon:Costin RAIU - director Cercetare şi Analiză - KASPERSKY, Florin COSMOIU - directorul Centrului Naţional CYBERINT, din cadrul SRI.


Etichete terminal informaticatac cibernetictelecomunicatiisecuritatea spaţiului informaticAugustin JianuCristina DinuCostin RaiuRRAprobleme la zi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live