Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Victor Caraculacu

19 Aprilie 2016
Vizualizari: 6332
Comentează add

Emisiunea de dezbateri Probleme la zi este transmisă în direct în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 13.20.

Probleme la zi: Români premiați la Salonul de invenții de la Geneva Probleme la zi: Români premiați la Salonul de invenții de la Geneva - Conține audio

victor-caraculacu

Invitati în studio. Foto: Alexandru Dolea.

Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci primeste anual 1000 - 1100 de cereri de brevete de inventie spune la RRA, in emisiunea "Probleme la Zi", Adrian Negoita director general adjunct al OSIM.

Din pacate primesc acest brevet doar aproximativ 400 de persoane.

Cercetatorul Corneliu Birtok Baneasa premiat recent la Salonul International de Inventica de la Geneva.- spune la RRA, in emisiunea "Probleme la Zi": inventiile romanesti au sanse sa fie aplicate in productia de serie in Romania si este bine ca se implica si firmele private in domeniu.

AUDIO: Probleme la zi.

Prof Daniel Ghiculescu de la Universitatea  Bucuresti - premiat recent la Salonul International de Inventica de la Geneva afirma la RRA, in emisiunea "Probleme la Zi": "se merge pe combinarea tehnologiilor si a procedelor neconventionale. Tendinta este acum catre micro si chiar nano-tehnologii".

Adevarata problema este transferul tehnologiei din laborator catre diferitele segmente ale pietii pentru a fi ulterior comercializate spune la RRA, in emisiunea "Probleme la Zi", profesorul Daniel Ghiculescu  de la Universitatea  Bucuresti - premiat recent la Salonul International de Inventica de la Geneva.

Institutele de cercetare din Romania dispun, in general, de dotarile necesare pemntru desfasurarea activitatii curente dar nu intotdeauna primesc toate fondurile alocate initial - spune la RRA, in emisiunea "Probleme la Zi", prof univ.dr. Marioara Avram - cercetator la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie - recent premiata la Salonul International de Inventica de la Geneva.


Etichete probleme la ziosimadrian negoitabrevetcorneliu bitok baneasasalonul de inevntica geneva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live