Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Victor Caraculacu

19 Martie 2015
Vizualizari: 1425
Comentează add

Proiectul de lege privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale limiteaza, plafonează şi transparentizează total provenienţa banilor, a spus deputatul Mircea Draghici.

Probleme la zi: Legea finanţării partidelor politice

victor-caraculacu

Proiectul de lege privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale, adoptat de parlament, limiteaza şi plafonează banii care pot fi folosiţi în campaniile electorale, transparentizează total provenienţa şi circuitul acestor fonduri, sumele urmind a fi decontate doar atunci când sunt folosite în deplină legalitate, preciza la Radio România Actualităţi, în ediţia de astăzi a emisiunii Probleme la zi, deputatul Mircea Draghici, membru al comisiei de specialitate.

Acesta a spus că s-au plafonat şi reglementat din punct de vedere financiar, împrumuturile - respectiv termenele de rambursare a acestor bani de campanie, sumele urmand să fie folosite doar pe chestiuni stricte de prezentare a programului politic al candidatului, proces care, în opinia deputatului Mircea Draghici, se va schimba radical in lipsa fondurilor alocate excesiv pina acum campaniei in zona publica (afise,bannere,etc).

Autoritatea Electorală Permanenta, dar si orice alta institutie care are atribuţiuni de control, poate cere în orice moment, fără nicio restricţie, orice document, privind finantarea campaniei electorale.

Conform deputatului Mircea Draghici, initiatorul Proiectului legii privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale, aceasta decizie de control se va aplica atit in cazul candidatilor dar si a tuturor celor implicati in campaniile electorale.

El preciza deasemenea ca in cazul în care se va constata ca se folosesc bani ilegali in scop electoral, acest lucru constituie o infracţiune şi va atrage răspunderea penala directa a celor tuturor celor vinovati.  

Audio: Înregistrarea integrală a emisiunii Probleme la zi


Etichete Probleme la zidezbatereRRApartide politicefinanţarelegecampanie electoralatransparentă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live