Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Alexandra Andon

28 Aprilie 2015
Vizualizari: 6420
Comentează add

Discutăm cu domnul Ionel Blănculescu, secretar general al Consiliului Consultativ al Oamenilor de Afaceri şi consilier onorific al primului ministru.

Probleme la zi: Cât de românească mai este economia românească? Probleme la zi: Cât de românească mai este economia românească? - Conține audio

alexandra-andon

Foto: Arhivă.

Companiile din energie sunt cele mai valoroase din România, păstrându-şi explicabile locuri de frunte şi în clasamentul anului 2014.

PETROM, ROMGAZ sau "Hidroelectrica" rămân campionii, ca valoare, dintre firmele care operează în economia României.

Lor li se alătură firmele de comunicaţii, după cum, evident, în industria auto se remarcă producătorul Dacia Renault. Între primele 100 de companii româneşti, capitalul autohton e reprezentat de nouă firme şi o bancă.

În România, un cerc restrâns de 1.200 de companii asigură circa 50% din afacerile din ţară.

La celălalt pol, 385.000 de companii au o cifră de afaceri sub 1 milion de lei pe an, reprezentând în total 6% din afacerile din ţară.

Este o sinteză făcută de "Ziarul Financiar". Dar în această distribuţie de valoare a firmelor, unde se regăseşte capitalul românesc?

Discutăm în ediţia de astăzi în studio cu domnul Ionel Blănculescu, secretar general al Consiliului Consultativ al Oamenilor de Afaceri şi consilier onorific al primului ministru.

Invitaţi prin telefon: Ilie Şerbănescu - doctor în economie, Mihai Daraban, Ionel Dancă - jurnalist economic şi fost consilier al miniştrilor Constantin Niţă şi Andrei Dominic Gerea.

Audio: Probleme la zi, 28 aprilie 2015.


Etichete probleme la ziRRAcompanii de energiePetromRomgazHidroelectricaDacia Renalutcapital autohtonfirmecapital romanescIonel Blanculescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live