Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

17 Decembrie 2018
Vizualizari: 771
Comentează add

Probleme în traficul rutier şi feroviar, în special în jumătatea de vest a ţării.

Probleme în traficul rutier şi feroviar

radu-dobritoiu

Efectele ninsorilor şi vântului din ultimele zile încă se mai simt. Mai sunt probleme în traficul rutier şi feroviar, în special în jumătatea de vest a ţării, iar Porturile Constanţa şi Mangalia sunt închise din cauza vântului puternic. Zeci de localităţi sunt încă nealimentate cu energie electrică, după ce vântul a rupt stâlpi de teniune şi numeroase cabluri. Unul dintre judeţele cele mai afectate de vremea rea este Gorj, de unde transmite corespondentul nostru Răzvan Stoichiţoiu.

Răzvan Stoichiţoiu:

"Mai multe drumuri sunt blocate de zăpadă, iar zeci de localităţi din judeţul Gorj sunt în întuneric de mai bine de 48 de ore. În acest moment, peste 20.000 de consumatori din judeţ nu au curent electric. Reţeaua a suferit unele defecţiuni care au condus şi la oprirea activităţii în carierele aferente Complexului Energetic Oltenia. Întreruperea energiei electrice a afectat timp de 20 de ore activitatea din cariere, estimând o diminuare a producţiei cu circa 60.000 de tone de cărbune. Restricţia de tonaj de pe DN 66, Defileul Jiului, a fost ridicată de la ora 11:00, între km 116 şi 120. Traficul rutier este supravegheat de echipe de la Drumurile Naţionale şi Poliţia Rutieră. Drumarii gorjeni au reuşit să cureţe şi Drumul Naţional 67C, Novaci-Rânca, totui turiştii trebuie să ştie că pot circula doar însoţiţi de utilaje. Se acţionează pentru lărgirea părţii carosabile cu autofreza şi lame. Pe toate drumurile din judeţ se circulă destul de greu, mai ales pe sectoarele unde utilajele au lipsit cu desăvârşire. Poliţiştii au sancţionat deja administratorul drumurilor de pe raza municipiului Motru şi societatea responsabilă cu deszăpezirea pe drumul judeţean Crasna-Baia de Fier pentru modul deficitar de acţionare pentru deszăpezire".

În multe şcoli din zonele afectate de ninsori au fost suspendate astăzi cursurile, din lipsă de electricitate sau căldură. În Timiş, Caraş-Severin şi Gorj, dar şi alte câteva şcoli din judeţele din nord-vestul ţării, elevii nu vor merge la ore nici mâine.
 


Etichete Vreme readrumuri blocate decembrietrafic feroviar decembrie 2018Razvan Stoichitoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live