Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 26 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

3 Mai 2020
Vizualizari: 1208
Comentează add

Cu un bazin hidrogafic bogat, județul Buzău începe să simtă lipsa apei potabile în zonele sudice, dar și spre Râmnicu Sărat și chiar în zonele montane.

Probleme cu apa potabilă în mai multe localităţi din judeţul Buzău

cristina-moise-buzau

Foto: Arhivă.

Seceta se instalează și în județul Buzău. Sunt localități unde deja locuitorii au probleme și cu apa potabilă.

Cu un bazin hidrogafic bogat, județul Buzău începe să simtă lipsa apei potabile în zonele sudice, dar și spre Râmnicu Sărat și chiar în zonele montane, precum Pătârlagele, unde pânza freatică are epuizat stocul de apă potabilă.


Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă Buzău: Județul Buzău, în ansamblu, am putea să spunem că stă bine, având în vedere că noi avem o rezervă de apă în barajul de la Siriu, dar analizând lucrurile așa cum stau ele în realitate, acum și în perspectiva anilor următori, județul Buzău se confruntă cu o secetă puternică. Sunt localități care deja nu mai au rezerve de apă și tendința în sol este de epuizare a resursei de apă, ca să nu mai vorbim de zona de sud a județului, zona agricolă a județului, unde apa din sol este puternic contaminată. Procesul de tratare este extrem de costisitor.


Reporter: Seceta are efecte majore în domeniul apei de băut, semn că deja în comuna Breaza a fost instituit un program de furnizare în intervalul 9:00-14:00.

(RS)


Etichete buzauapa potabilaramnicu saratpatarlagele(RS)seceta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live