Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Februarie 2014
Vizualizari: 1166
Comentează add

Premierul Victor Ponta a spus că problema USL" nu mai poate fi rezolvată de doi oameni şi că trebuie să stea la aceeaşi masă, în primul rând, cei patru care au fondat USL".

Problema USL "nu mai poate fi rezolvată de doi oameni"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seară că speră ca luni sau marţi USL să continue să guverneze.

Într-o emisiune la Antena 3, şeful guvernului a mai spus că problema USL nu mai poate fi rezolvată de doi oameni şi că trebuie să stea la aceeaşi masă, în primul rând, cei patru care au fondat USL: Crin Antonescu, Liviu Dragnea, Radu Stroe şi Victor Ponta.

Tot duminică seară, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat într-o conferinţă de presă, că liberalii nu-şi doresc ruperea USL şi a guvernului.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a precizat că, dacă nu primeşte un răspuns de la premierul Victor Ponta până luni, miniştrii liberali vor demisiona, iar marţi seară va fi convocată Delegaţia Permanentă a PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Deva, că PNL a renunţat la solicitarea de a fi desfiinţată USD.

"Am renunţat şi la desfiinţarea USD, s-a spus că nu am făcut concesii. Au spus că este o cerere absurdă, că dânşii nu pot", a afirmat Crin Antonescu la Deva.

Premierul Victor Ponta a cerut Partidului Naţional Liberal să vină până luni cu lista propunerilor pentru funcţiile din guvern care îi revin.

Două dintre aceste portofolii au fost preluate interimar, de miercuri, de PSD - Victor Ponta, la finanţe şi Constantin Niţă, la economie.

Controversa vicepremierilor

Pe 7 februarie, liderul PNL Crin Antonescu a anunţat că l-a propus pe vicepreşedintele partidului Klaus Iohannis pentru funcţia de vicepremier şi ministru de interne. 

Tot atunci, PNL i-a nominalizat pe Eugen Nicolăescu pentru funcţia de ministru de finanţe, în timp ce Teodor Atanasiu şi Cristian Buşoi au fost propuşi pentru a ocupa funcţiile de ministru al economiei şi respectiv al sănătăţii.

Până la aceste nominalizări, vicepremierul liberal nu avea portofoliul internelor, ci pe cel al finanţelor, iar PSD a susţinut că dacă primarul Sibiului Klaus Iohannis, în calitate de ministru de interne, devine vicepremier, guvernul îşi modifică structura.

PSD a propus ulterior o nouă structură guvernamentală, cu un vicepremier suplimentar din partea Partidului Conservator, iniţiativă respinsă de PNL.

PSD, Partidul Conservator şi Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) au format apoi o alianţă pentru alegerile europarlamentare numită USD.

PNL a cerut desfiinţarea USD.


Etichete Victor PontaUSLCrin AntonescuPNLPSDguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live