Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

14 Ianuarie 2021
Vizualizari: 134
Comentează add

La Galați încă nu se știe dacă va fi sau nu personal suficient pentru a asigura imunizarea în toate punctele organizate.

Problema personalului din campania de imunizare

maria-mandita-galati

Foto: captură video (www.facebook.com/RO-Vaccinare)

La Galați încă nu se știe dacă va fi sau nu personal suficient pentru a asigura imunizarea în toate punctele organizate în oraș și mai ales în județ, știut fiind că medicii evită deplasările în mediul rural. Un alt motiv ar putea fi legat de faptul că personalul medical va lucra în centrele de vaccinare anti-COVID în afara orelor de program, ceea ce înseamnă un interval orar scurt, de regulă după-amiaza și seara. Corespondentul RRA Maria Mîndiță are detalii.

Reporter: În total, la nivelul județului Galați vor funcționa 23 de centre de vaccinare, care au fost deja amenajate, verificate și avizate temporar de Direcția de Sănătate Publică, astfel încât să poată începe la timp etapa a doua de vaccinare anti-COVID. În municipiul Galați trei mari baze sportive - patinoarul artificial, Sala Sporturilor și Sala Siderurgistul - au fost transformate în centre de vaccinare anti-COVID, la care se adaugă spații ale Spitalelor Militar și de Pediatrie, dar și alte clădiri precum Casa de Cultură a Studenților, o clinică medicală privată și două foste cantine școlare. În restul județului Galați au fost înființate centre de vaccinare în căminele culturale sau sălile de sport din opt comune, dar și în orașele Berești, Târgu Bujor și municipiul Tecuci.

Însă, dacă dotarea centrelor este deja asigurată, rămâne o necunoscută asigurarea personalului medical suficient pentru toate acestea. Deocamdată, autoritățile locale nu au putut transmite exact de câte cadre medicale este nevoie pentru desfășurarea vaccinării în centrele abia înființate și nici dacă există sau nu suficient personal pentru administrarea serului anti-COVID. Pe de altă parte, medicii pensionari din Galați declară că sunt dispuși să lucreze în centrele de vaccinare, cu atât mai mult cu cât, spun aceștia, dispun de timp, spre deosebire de cadrele medicale angajate care nu pot lucra în centrele de vaccinare decât în afara orelor de program.


Etichete (ii)imunizarepersonalgalati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live