Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Caraculacu

16 Septembrie 2015
Vizualizari: 566
Comentează add

Consilierul prezidential Lazar Comănescu a declarat că nu trebuie solicitate cote obligatorii acelor tari care nu au capacitatea de a primi mai multe persoane.

Problema migrantilor, ”rezolvare prin dialog”

victor-caraculacu

 Foto: captură video.    

Problema migrantilor este una serioasa careia Uniunea Europeana trebuie sa ii gaseasca o rezolvare prin dialog, preciza astazi la emisiunea “Probleme la Zi” consilierul prezidential Lazar Comanescu.

El a adaugat ca intr-o asemenea problema trebuie pornit de la realitatile existente si nu ar fi necesar sa se solicite cote obligatorii acelor tari care nu au fizic capacitatea de a primi mai multe persoane.

“Vom vedea care va fi modalitatea de rezolvare a acestei probleme, ea trebuie sa se bazeze pe principiile fundamentale ale constructiei europene” a mai spus Ambasadorul Comanescu.

Prezent in studioul nostru, fostul director al SIE Catalin Harnagea, preciza la RRA ca Uniunea Europeana ar trebui sa aiba proceduri si masuri foarte clare in privinta refugiatilor, dar aceste proceduri inca nu exista la nivel comunitar.

In opinia sa, Romania ar trebui deasemnea sa aiba solutii, stabilite in CSAT, referitoare la primirea acestui flux consistent de  migranti.

“Sigur toti migrantii ar vrea sa ajunga in Germania, Marea Britanie sau Franta, numai ca, daca la inceput lucrurile erau destul de permisive la nivelul politic al acestor doua-trei tari, acum, lucrurile stau in alt mod pentru ca statele respective nu au realizat numarul masiv de persoane care se indreapta catre ele”, a arătat fostul director al SIE Catalin Harnagea. 

Actualizare/Audio: Emisiunea ”Probleme la zi”.


Etichete Problema migrantilorProbleme la Ziconsilierul prezidential Lazar Comanescufostul director al SIE Catalin Harnagea

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live