Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

13 Februarie 2021
Vizualizari: 1114
Comentează add

A venit rândul la plimbare pentru hybridul plug-in DS 7 CROSSBACK E-TENSE.

Probă de Drum – DS 7 Hybrid

bogdan-predescu

  Foto: Bogdan Predescu

Pe numele său complet DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 SUV în 5 uși GRAND CHIC este un interesant plug-in hybrid cu doar 300 CP și tracțiune integrală pentru numai 30 grame de CO2/km. În tendința evoluției pe piața auto, a sosit și momentul electrificării ofertei sub varianta testată, o motorizare hibridă care se laudă cu o putere maximă de 300 CP și un cuplu maxim de 520 Nm. 

 
 
Trebuie să spunem de la început că îți permiți să ieși la plimbare cu acestă mașină din multe considerente, dar cel mai important din cel al socotelilor legate de distanța până la destinație. Vorbim despre un sistem de propulsie care are la bază un motor pe benzină de 1.6 litri, susținut de un motor electric cu 110 CP, iar resursele sunt gestionate foarte bine de o cutie automată cu opt trepte și de un sistem de tracțiune integrală. Motorul electric este alimentat de la o baterie cu capacitatea de 13.2 kWh, iar autonomia în modul electric ajunge până la 45 de kilometri, o distanță suficientă pentru drumuri scurte prin oraș. 
 
 
Mașina rămâne însă un SUV confortabil pentru drumuri lungi, iar aici sistemul hibrid îți oferă toate opțiunile. Poți să selectezi modul de rulare care ți se potrivește cel mai bine și ai de ales între modul Zero Emisii ideal pentru călătoriile în zonele urbane, modul Hybrid care îți permite să mergi în anumite momente în modul 100% electric și în alte momente utilizând soluția de propulsie termică, modul SPORT pentru a dezlănțui întregul potențial al mașinii – atenție aici la pedala de accelerație, dar și modul 4x4 care va îmbunătăți manevrabilitatea pe drum sau pe teren dificil. 
 
 
Partea electrică trăiește foarte bine din frânarea regenerativă, care transformă energia cinetică în energie electrică atunci când decelerezi, extinzând astfel autonomia bateriei, dar și din funcția E-SAVE care economisește energie electrică în baterii pentru o utilizare viitoare, ducând capacitatea bateriei la valoarea pe care o dorești, prin utilizarea resurselor motorului termic. Deja impresionați de la prima întâlnire, nu putem să nu reamintim de sistemul DS ACTIVE LED VISION care propune un proiector LED principal și trei module pivotante LED, care pentru o vizibilitate optimă, se rotesc orizontal și vertical în funcție de unghiul volanului, de viteză și de condițiile meteorologice.
 
 
În concluzie, cu privirea ațintită pe interiorul îmbunătățit cu inserții de piele nappa harmonie noir – tip brățară ceas, dar și cu o plăcută lumină adusă de plafonul panoramic cu deschidere (valabila la doar 1.300 de euro), am ajuns la concluzia că, dacă vrei ceva mai sofisticat în materie de SUV-uri hybride, poți să iei în considerare și un DS 7 CROSSBACK E-TENSE.
 

Etichete Mașina LuniiProbă de DrumDS7 CrossbackSUVhybrid plug-inconsumcai putere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live