Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

30 Iulie 2020
Vizualizari: 1576
Comentează add

Produsul de top al celor de la Citroen, modelul DS3 Crossback reprezintă variant mica de SUV din gama premium a constructorului francez.

Probă de Drum - DS3 Crossback

bogdan-predescu

  Foto: Bogdan Predescu

Primele exemplare DS din epoca modernă au fost, desigur, derivate din modelele Citroën existente – și cel mai mult s-au bucurat de un succes limitat. În prezent ofensiva gamei premium DS a celor de la Citroen se bazează pe SUV-ul ceva mai mare DS7 pe care l-am scos la plimbare tot în acest an, dar și pe simpaticul Crossback DS3, o interesantă propunere pentru acest segment al hatchback-urilor înălțate spre titulatura de mini SUV.

 
 
Mașina este realizată pe platforma CMP dezvoltată în comun de PSA cu partenerul chinez Dongfeng Motor. Există și o versiune electrică de care ne vom bucura cu siguranță în scurt timp, însă până atunci trebuie să remarcăm că versiunea testate se bucură de mai mult stil și de o ambianță plăcută, oferind în prim plan cât se poate de mult din tehnologia companiei pentru asistența acordată șoferului.
 
 
Întâlnirea din testul nostru s-a realizat cu un motor pe benzină, un 1.2 PURETECH cu 155 CP puși la treabă de o cutie automata în 8 rapoarte. Motoarele de dimensiuni reduse propuse pe aceste mașini încep să devină din ce în ce mai obișnuite, și trebuie să recunoaștem că pentru acest DS3 Crossback chiar se potrivește unitatea de propulsie cu mașina și cu stilul elegant și sportiv pe care îl propune. Adevărul este că acest motor nu lasă impresia că se forțează să pună în mișcare mașina ceea ce se traduce printr-o senzație de putere la volan mai ales când știi că poți accelera de la 0-100 km/h în 8.8sec.
 
 
La interior este vorba despre eleganță când atingi materialul de pe bord, combinat excellent într-un joc de model de diamante care reverberează în cabină, și care acaparează tot ce vezi de la tabloul de comandă și până la orificiile de aerisire, care au fost integrate în uși, în încercarea inginerilor constructorului francez să impresioneze cu ceva prin acest model. Combinația de piele și material textil Inspiration DS Rivoli de la interior, scoasă foarte bine în evindeță de abundență de elemente unghiulare pe tabloul de bord, aduce șoferul în liniștea unor scaune acoperite cu piele și echipate cu o spumă cu dublă densitate pentru mai mult confort. Tot la interior mai merită spus că scaunele din spate sunt la fel de confortabile ca și cele din față, dar și destul de înghesuite, mai ales dacă dai peste un pasager care nu apreciază porțiunile de uși asemănătoare aripioarelor de rechin ce reduc vizibilitatea către exterior. 
 
 
Pentru un hatchback cu talie mica DS3 Crossback oferă o manevrabilitate foarte bună într-un stil de condus corect și fără excese, mai ales când ai la îndemână trei moduri de a șofa, practic pentru toată stările prin care poți trece din spatele volanului: Normal, Sport și ECO. Pe drumurile lungi este foarte confortabil, dar și destul de liniștit pentru o depășire sau pentru o accelerare ceva mai intensă, însă trebuie să ținem cont aici și de potențialul acestei mașini în mediul urban acolo unde pare că se simte mult mai bine la capitolul manevrabilitate și atitudine în trafic 
 
 
În concluzie, dacă sunteți în căutarea unui SUV de dimensiuni mici, care să fie puțin diferit, atunci DS3 Crossback ar putea fi o alegere bună, trebuie doar să fiți pregătit pentru preț, în cazul nostru cu puțin sub pragul de 30.000 de euro.  
 

Etichete Mașina LuniiDS3hatchbackpiața automodel nouauto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live