Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

30 Octombrie 2021
Vizualizari: 2298
Comentează add

Încă există șoferi interesați de mașini mari și puternice care să ofere performanță vizibilă și audibilă în condiții supreme de siguranță și confort.

Probă de Drum - BMW 6GT

bogdan-predescu

  Foto: Dan Creța

În peisajul urban al Capitalei, în decorul de toamnă de pe Valea Prahovei, pe străduțe, pe serpentine sau pe autostrăzi, o mașină ca BMW Seria 6 Gran Turismo se integrează perfect. Sofisticat din toate punctele de vedere, automobilul impresionează prin designul unic şi elegant, dar în același timp agresiv, prin confortul optim în călătorii şi prin dinamica de condus formidabilă.

 

 

Exteriorul distinctiv, cu noua formă a grilei frontale cu colțuri bine definite, şi designul modificat al luminilor, îi evidenţiază aspectul individualizat care îi conferă note şi mai inovatoare și un aspect mult mai concentrat. În pofida dimensiunilor generoase, designul agresiv dezvăluie ambiţiile sportive ale modelului, care se continuă până la linia plafonului în stil coupé şi lăţimea accentuată a părţii din spate, cu ţevi de eşapament unice. Interiorul elegant dezvăluie o atmosferă spaţioasă şi rafinată, cu materiale de înaltă calitate şi funcţii de ultimă generaţie.  

 
 
BMW 6GT rămâne singurul membru al familiei numite seria 6. De fapt, este un fel de model seria 5 puțin mai spațios și mai practic. Diferența notabilă față de generația anterioară este adoptarea tehnologiei mild-hybrid, un sistem care constă dintr-un starter integrat al motorului și un generator care recuperează energia la frânare pentru a furniza un plus de putere. Doar 11 cai, dar buni și ei la nevoie. Totuși, propulsorul turbodiesel de 3 litri, suprinzător de silențios, livrează 340 CP și un cuplu maxim de 516 Nm care asigură un sprint de la 0 la 100 km/oră în doar 5,3 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/oră. Tracțiunea integrală și transmisia automată cu 8 viteze fac ca deplasarea cu BMW 6GT să se desfășoare aparent fără efort, iar suspensiile pot fi setate în funcție de suprafața de rulare. 
 
 
La fel ca Audi S5 sau A7 Sportback sau ca Mercedes-Benz CLS, BMW seria 6 Grand Turismo este un fel de coupé de lux supra-dimensionat în care locurile din spate sunt la fel de confortabile, dotate și ajustabile ca cele din față. Dar pentru că automobilul oferă o plăcere deosebită a condusului, te bucuri că nu vine dotat și cu șofer. Volanul sport îmbrăcat în piele sau elementele de control negre lucioase impun accente dinamice şi stilate.
 
 
Sistemele de asistare a șoferului integrate în pachetul Driving Assistant Professional garantează siguranță maximă, în timp ce Live Cockpit asigură o privire de ansamblu asupra tuturor elementelor. Funcțiile comode precum sistemul de integrare pentru smartphone și BMW Digital Key asigură conectarea rapidă a telefonului mobil cu mașina. Un lucru ciudat este însă locul de încărcare wireless a telefonului unde nu încape un device cu diagonala mai mare de 6 inci. Mașină mare, telefon mic. 
 
 
La bord, visibilitatea este bună, grație zonelor vitrate mari și a poziției mai înalte la volan. Este totuși un automobil cu dimensiuni apreciabile, așa că la majoritatea manevrelor în spații mai strâmte, te simți recunoscător pentru prezența senzorilor de parcare și a camerei video pentru mersul cu spatele. Condusul pe timp de noapte este mult mai plăcut, datorită farurilor puternice cu LED și a luminilor ambientale customizabile de la bord. Dealtfel, această mașinărie bavareză premium este dedicată celor care apreciază individualitatea, estetica şi confortul la drum întins. Iar, datorită dinamicii de condus perfect optimizate, călătoriile în BMW Seria 6 Gran Turismo parcă nu sunt niciodată suficient de lungi.
 

Etichete Mașina LuniiProbă de drumBMW6GTGrand Turismo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live