Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Noiembrie 2017
Vizualizari: 710
Comentează add

Şedinţa de guvern prevăzută pentru astăzi pentru adoptarea Ordonanţei de urgenţă de modificare a Codului Fiscal a fost amânată.

Pro și contra modificării Codului Fiscal

radiojurnal

 

Şedinţa de guvern prevăzută pentru astăzi pentru adoptarea Ordonanţei de urgenţă de modificare a Codului Fiscal a fost amânată, iar premierul Mihai Tudose a anunţat că executivul se va reuni miercuri.

Potrivit modificărilor propuse, contribuţiile sociale ar trece de anul viitor în sarcina angajatului, angajatorii ar plăti o taxă de solidaritate, iar impozitul pe venit ar scăde de la 16% la 10%.

Vorbind la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România, şeful guvernului a declarat că este posibil ca peste două zile să nu fie discutat pachetul de modificări la Codul Fiscal, ci alte chestiuni legate de pachetul fiscal.

Mihai Tudose: Sunt mult mai multe lucruri care au ca scop întărirea disciplinei economico-finsanciare, reglementări în ceea ce priveşte lupta împotriva contrabandei, o mai bună disciplină la TVA, la colectare. Vorbim de un pachet mai mare.

Chiar dacă în prima şedinţă, de miercuri, lucrul acesta nu va intra, în ceea ce priveşte contribuţiile... sau sper că nu va intra, în orice caz vă asigur că lucrurile vor fi compensate, repet, pe o formulă stabilită împreună cu dumneavoastră, de la marile municipii, de la Municipiul Bucureşti, la cea mai mică comună din România. Nu vrem să creăm dezechilibre, dimpotrivă.

Potrivit unei informaţii de ultimă oră, ministrul de finanţe a confirmat că pachetul va intra totuşi miercuri în dezbatere. Liberalii susţin că PSD aduce haos în domeniul fiscal prin măsuri precum plata defalcată a TVA şi trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat.

Senatorul Florin Cîţu consideră că, în aceste condiţii, ministrul de finanţe, Ionuţ Mişa, trebuie să dea explicaţii la dezbaterile moţiunii simple îndreptate împotriva sa, dezbateri care sunt programate la această oră în Senat.

Florin Cîţu: De astăzi, toată lumea ştie că toate aceste măsuri au început deja să afecteze mediul de afaceri, au început să afecteze preţurile, dobânzile şi restul. Pentru tot ce s-a întâmplat în ultimele zece luni, Ionuţ Mişa este astăzi chemat în parlament şi am depus o moţiune simplă.

De fapt, am /.../ două cuvinte care descriu ceea ce s-a întâmplat în economie în acest an: haos şi dezastru. Haos, pentru că au tot anunţat măsuri, pe unele le-au întors, pe urmă au revenit cu ele, nimeni nu mai ştie ce se întâmplă, şi dezastru execuţia bugetară.


Etichete OUG de modificare a Codului FiscalIonut MisaMihai Tudose

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live