Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

31 Iulie 2010
Vizualizari: 1525
Comentează add

Mii de greci şi de turişti străini - inclusiv români - se confruntă pentru a şasea zi consecutiv cu lipsa carburanţilor din benzinăriile greceşti, din cauza grevei transportatorilor rutieri.

"Prizonieri" în concediu

constanta-comanici

Grecii se confruntă cu lipsa carburanţilor. Foto: AFP.

În Grecia, mii de localnici şi de turişti străini se confruntă cu lipsa carburanţilor din cauza grevei de şase zile a transportatorilor rutieri, care afectează grav aprovizionarea benzinăriilor în plin sezon turistic, transmite France Presse.

Mii de călători sunt blocaţi din cauza grevei, iar anulările de rezervări se înmulţesc.

Potrivit France Presse, autorităţile au folosit camioane militare, pentru a pune capăt penuriei de combustibili din benzinării şi au fost aprovizionate cu prioritate aeroporturile, centralele electrice şi spitalele.

Cu toate acestea, în plin sezon estival, sute de turişti străini şi-au anulat rezervările, mai ales în nordul ţării şi în insule, unde provizionarea cu alimente se agravează.

Protestele afectează grav şi sectorul piscicol, o importantă sursă de export pentru Grecia, numeroase firme fiind nevoite să îşi suspende activitatea.

Şoferii greci protestează faţă de intenţia guvernului de a liberaliza sistemul acordării licenţelor, măsură prevăzută în acordul Greciei cu FMI şi Comisia Europeană, pentru a scoate ţara din criza financiară.

Până acum, negocierile între sindicate şi guvern nu au ajuns la un rezultat.


Etichete GreciatransportatorigrevăcarburanţicombustibilTuriştisezon Turisticnegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live