Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Ianuarie 2019
Vizualizari: 2927
Comentează add

Perioadele de timp petrecute de copii în faţa ecranelor televizorului sau computerului le pot afecta negativ procesul de dezvoltare, sugerează o cercetare recentă.

Privitul îndelungat al ecranelor de către copii are efecte nocive

florin-lepadatu

 

Perioadele de timp petrecute de copii în faţa ecranelor televizorului sau computerului le pot afecta negativ procesul de dezvoltare, sugerează o cercetare recentă, citată luni de Press Association.

Un studiu efectuat pe un număr de 2.400 de copii din Canada a descoperit că perioadele mari de timp petrecute de aceştia în faţa ecranelor au fost asociate cu scoruri mici obţinute la teste ''de referinţă'' concepute pentru evaluarea capacităţilor de comunicare, de rezolvare a problemelor, a aptitudinilor interpersonale şi a coordonării fizice.

Timpul dedicat ecranelor de copiii cu vârste de doi sau trei ani a avut un efect negativ asupra performanţelor obţinute de aceştia la trei şi cinci ani.

''Studiul actual a analizat efectele asupra dezvoltării în cursul unei perioade critice de creştere şi maturizare şi a descoperit că timpul petrecut în faţa ecranelor poate afecta capacitatea copiilor de a se dezvolta în mod optim'', a notat în jurnalul ştiinţific Jama Pediatrics echipa de psihologi din Canada.

Până la momentul în care încep şcoala, un sfert dintre copii prezintă un anumit nivel de deficienţă sau de întârziere în dezvoltarea limbajului, a comunicării, a abilităţilor motorii şi a ''sănătăţii socio-emoţionale'', potrivit echipei condusă de doctor Sheri Madigan de la Universitatea din Calgary.

''În timp ce se uită la ecrane copiii mici ar putea rata oportunităţi importante de a pune în practică şi de a stăpâni abilităţi interpersonale, motorii şi de comunicare'', au subliniat oamenii de ştiinţă.

Aceasta este o activitate sedentară, ce reduce timpul petrecut mergând pe jos sau alergând, ceea ce poate întârzia dezvoltarea abilităţilor motorii.

Totodată, poate limita oportunităţile copiilor de a avea interacţiuni ''esenţiale'' verbale şi non-verbale cu cei care au grijă de ei, au explicat cercetătorii, informeză Agerpres.

 

Etichete Exclusiv onlinecopiiprivit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live