Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

3 Septembrie 2016
Vizualizari: 771
Comentează add

Odată cu debutul sesiunii parlamentare de toamnă, pe ordinea de zi a legislativului revin câteva proiecte de lege din domeniul financiar.

Priorităţile sesiunii parlamentare de toamnă

iulian-olescu

Foto: cdep.ro.

Odată cu debutul sesiunii parlamentare de toamnă, pe ordinea de zi a legislativului revin câteva proiecte de lege din domeniul financiar, care au provocat, la un moment dat, dezbateri aprinse în societate.

Este vorba, în primul rând, de iniţiativa legislativă a ANPC care transpune în legislaţia naţională prevederile Directivei 17/2004 a Comsiei Europene privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidenţiale.

Aceasta trebuia transpusă până în martie anul curent şi cuprinde, printre altele, elemente privind modul de întocmire şi redactare a contractelor de credit, reglementarea pieţei recuperatorilor şi condiţiile în care băncile ar fi obligate să convertească împrumuturile în valută.

De altfel, Camera Deputaţilor urmează să se pronunţe şi asupra unui proiect de lege care a iscat discuţii aprinse şi care se referă specific la conversia creditelor contractate în valută, un amendament vizând chiar conversia împrumuturilor în franci elveţieni la cursul din momentul în care a fost acordat creditul.

Un alt proiect care aşteaptă să fie dezbătut este cel de aprobare a oronanţei de înfiinţare a Centrului pentru soluţionarea alternativă a litigiilor din domeniul bancar, instituţie care funcţionează deja din prima parte a acestui an şi are rolul de a propune modalităţi de rezolvare a disputelor înainte de a se apela la instanţele de judecată.


Etichete Priorităţisesiune parlamentarătoamnă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live