Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Februarie 2021
Vizualizari: 388
Comentează add

Președinta Senatului, Anca Dragu, consideră că acțiunile parlamentarilor trebuie să se desfășoare sub semnul respectului față de cetățeni.

Prioritățile Senatului în noua sesiune parlamentară

radiojurnal

 Anca Dragu. Foto: Agerpres

Adoptarea bugetului de stat, modificarea legilor justiției și inițierea unor reforme considerate esențiale pentru societate se află printre prioritățile parlamentarilor în noua sesiune, care a început astăzi.
 
Președinta Senatului, Anca Dragu, consideră că acțiunile parlamentarilor trebuie să se desfășoare sub semnul respectului față de cetățeni, iar Senatul trebuie să fie un for al dezbaterilor și al deciziilor politice, în care se confruntă idei și opinii, pentru ca, la final, să rezulte cele mai bune soluții pentru români.
 
Anca Dragu a atras atenția asupra numărului mare de proiecte adoptate tacit în legislatura trecută:
 
Anca Dragu: În legislatura precedentă, 40% din proiectele de lege și propuneri legislative adoptate de Senat în calitate de primă Cameră au fost adoptate tacit, în lipsa unei dezbateri, legi importante, cum ar fi cele din domeniul justiției. Mai exact, din 2.051 de proiecte de lege și propuneri legislative, 1.788 adoptate în calitate de primă Cameră, 247, de Cameră decizională și 16 în ședință comună cu Camera Deputaților, 729 de proiecte de lege și propuneri legislative au fost adoptate tacit, adică 35,5% din total și peste 40% din cele adoptate în calitate de primă Cameră. Enorm!
 
(PH)

Etichete SenatAnca Draguprioritati(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live