Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2017
Vizualizari: 657
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a descris în faţa şefilor misiunilor diplomatice, acreditaţi la Bucureşti, priorităţile politicii exerne a României

Priorităţile României: parteneriatul cu SUA, consolidarea UE şi NATO

radiojurnal

Președintele Klaus Iohannis. Foto. presidency.ro.

Aprofundarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii şi contribuţia la consolidarea Uniunii Europene şi a NATO sunt prioritãţile politicii exerne a României şi în 2017.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, astãzi, în faţa şefilor misiunilor diplomatice, acreditaţi la Bucureşti, cã pilonii fundamentali rãmân aceiaşi. El a mai spus cã Parteneriatul Strategic româno-american va continua sã se dezvolte, dupã instalarea la Casa Albã a noului preºedinte Donald Trump.

În privinţa strategiilor politico-militare şi de securitate, ţara noastrã şi SUA vor continua sã coopereze pentru combaterea terorismului, a dat el asigurãri. Pe de altã parte, Klaus Iohannis şi-a reluat angajamentul referitor la creşterea cheltuielilor pentru apãrare, pe plan intern. 

Klaus Iohannis: "Astfel, înţelegem sã ne asumãm partea noastrã de rãspundere pentru asigurarea securitãţii internaţionale în cadrul NATO, dar nu numai. În egalã mãsurã, trebuie sã lucrãm împreunã cu SUA pentru dezvoltarea dimensiunii economice a parteneriatului, inclusiv în privinţa investiţiilor, dar şi a cercetãrii, inovãrii, educaţiei şi, nu în ultimul rând, în privinţa eliminãrii vizelor."


Etichete Klaus Iohannispriorităţi de politică externădiplomaţi acreditaţi la Bucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live