Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

21 Martie 2019
Vizualizari: 1244
Comentează add

Priorităţile preşedinţiei române a Consiliului UE, prezentate şi în SUA

doina-saiciuc

George Maior. Foto: wikipedia.org.

Priorităţile României în perioada în care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene au fost prezentate şi în Statele Unite, în cadrul unei conferinţe susţinute recent de ambasadorul român la Washington, George Maior.

Când Uniunea Europeană este puternică, Parteneriatul transatlantic este puternic și în beneficiul ambelor părți, a spus ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, într-o conferință la Institutul Hudson, în care a prezentat prioritățile președinției României a Consiliului UE.

George Cristian Maior: De aceea am făcut din relația transatlanică prioritatea președinției noastre. Dorim să schimbăm imaginea actuală, aș spune greșită și nedreaptă, despre Parteneriatul transatlantic, care se concentrează uneori exlusiv pe diferențele de opinie dintre Uniunea Europeană și SUA pe multe teme.

Este nevoie de o mai mare implicare a SUA în Europa, a mai arătat ambasadorul Maior, care s-a referit și la evenimentul principal al președinției române a Consiliului UE: summitul privind viitorul Europei de la Sibiu.

Parteneriatul transatlantic va fi parte a acestei dezbateri, a arătat ambasadorul Maior, care a mai spus că Marea Neagră reprezintă un test pentru arhitectura de securitate și economică, regională și globală din punctul de vedere al libertății navigației, dreptului internațional și al promovării oportunităților economice.

Ambasadorul Maior a reafirmat faptul că sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice, instalat în România, este unul pur defensiv, atât din perspectivă tehnică, cât și legală, menit să facă față amenințărilor cu rachete balistice din Orientul Mijlociu și fără nicio legătură cu Rusia.

 


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEambasadorul român la WashingtonGeorge Maior

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live