Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Mihaela Mihai

11 Ianuarie 2016
Vizualizari: 320
Comentează add

Ministrul olandez de interne şi cel al agriculturii vor vorbi despre intenţia ţării lor de a pune accentul în cele 6 luni de preşedinţie a UE pe încurajarea politicii de coeziune.

Prioritățile preşedinţiei olandeze a UE Prioritățile preşedinţiei olandeze a UE - Conține audio

mihaela-mihai

Comisiile de specialitate ale Parlamentului European încep de astăzi seria de întâlniri cu reprezentanţii preşedinţiei olandeze a Uniunii Europene.

Va fi o ocazie pentru miniştrii executivului olandez de a prezenta priorităţile celor şase luni în care ţara lor se va afla la cârma forului comunitar.

Întâlnirile dintre oficialii olandezi şi membrii Parlamentului european vor avea loc la sediul din Bruxelles al legislativului comunitar în Comisiile pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, Industrie, Cercetare şi Energie, dar şi cele pentru Agricultură şi dezvoltare rurală şi pentru Justiţie şi Afaceri Interne

Audio: Agenda europeana. Euranet Plus.


Audieri vor avea loc astăzi şi în Comisia Parlamentului European pentru Dezvoltare regională, unde sunt aşteptaţi să vină ministrul olandez de interne şi cel al agriculturii.

Cei doi vor vorbi despre intenţia ţării lor de a pune accentul, în cele şase luni de preşedinţie a Uniunii Europene, pe încurajarea politicii de coeziune.

Este, de altfel, principala politică de investiţii pentru creştere economică şi ocuparea forţei de muncă  în spaţiul comunitar.

Până în 2020, Uniunea Europeană a alocat acestui domeniu aproape 352 de miliarde de euro.

În Comisia pentru dezvoltare regională va fi analizat astăzi şi un alt obiectiv major al preşedinţiei olandeze. Este vorba despre Agenda Urbană, care îşi propune o abordare unitară a politicilor de dezvoltare a oraşelor.

Agenda Urbană a făcut şi obiectul unei consultări publice în toate statele membre ale Uniunii Europene în condiţiile în care statisticile arată că  72 la sută din populația din spaţiul comunitar locuiește în orașe, orășele și suburbii. Şi este posibil ca proporţia să crească şi să ajungă până în 2050 la peste 80 la sută. 

Oficialii olandezi, dar şi mulţi dintre responsabilii comunitari cred că prin încurajarea acestei Agende Urbane vor fi găsite soluţii pentru combaterea poluării şi creşterea eficienţei energetice şi pentru reducerea  sărăciei şi șomajului.

Olanda aşteaptă contribuții de la nivel local, regional, național pentru dezvoltarea acestei Agende şi va organiza mai multe reuniuni pe această temă, urmând ca în mai să fie semnat un Pact la Amsterdam.

După discuţiile de astăzi,  şeful diplomaţiei olandeze va veni joi în Comisia pentru Afaceri Externe pentru consultări cu membrii  Parlamentului European. 


Etichete Uniunea europeanaeuranet pluscomisia europeanabruxellesComisia pentru Afaceri Externeolandaagenda urbanapolitica de coeziunepresedintia olandeza a ue

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live