Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Laurenţiu Văduva

9 Februarie 2017

Priorităţile Agenţiei Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale pentru acest an vor fi prezentate şi dezbătute astăzi la Parlamentul European.

Priorităţile Agenţiei UE pentru Drepturi Fundamentale Priorităţile Agenţiei UE pentru Drepturi Fundamentale - Conține audio

laurentiu-vaduva

Priorităţile Agenţiei Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale pentru acest an vor fi prezentate şi dezbătute astăzi la Parlamentul European.

Înfiinţată în anul 2007, Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene oferă Uniunii și factorilor de decizie consiliere independentă și bazată pe dovezi, pentru ca dezbaterile, politicile și legislația privind drepturile fundamentale ale omului să fie mai bine orientate și să se bazeze pe informații mai bune.

AUDIO: Agenda europeana. EuranetPlus.

Agenţia consiliază instituțiile Uniunii și guvernele naționale, în special în domeniile discriminare, acces la justiție, rasism/xenofobie, protecția datelor, drepturile victimelor şi drepturile copiilor.

Pentru a-şi îndeplini misiunea, această agenţie se consultă și cooperează cu partenerii în colectarea și analizarea informațiilor și a datelor prin cercetare sociojuridică, prin acordarea de asistență și consultanță de specialitate şi prin comunicarea și sensibilizarea cu privire la drepturile omului.

Agenţia pentru Drepturi Fundamentale colaborează îndeaproape cu alte agenţii ale Uniunii Europene precum Frontex, Eige (egalitate de gen), EASO (azil), Europol, Cepol, Eurojust, EU-LISA (adică managementul informatic), EMCDDA (droguri), ECDC (prevenirea îmbolnăvirilor) sau EUROFOUND (îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi de lucru).

Astăzi, la Bruxelles, directorul Agenţiei Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale, Michael O’Flaherty, va discuta priorităţile agenţiei pe 2017 împreună cu membrii Comisiei pentru Libertăţi Civile (LIBE) a Paramentului European.

Pe agenda discuţiilor se vor afla chestiuni precum politica de azil, migraţia, infracţiunile motivate de ură, integrare, drepturile fundamentale din perspectiva  supravegherii  în masă, promovarea drepturilor fundamentale ale omului şi alte subiecte.

Împreună cu Alexis Goosdeel, directorul Agenţiei Uniunii Europene pentru Droguri, Michael O’Flaherty va face şi o prezentare a Reţelei de Agenţii europene din domeniul Justiţie şi Afaceri  Interne.


Etichete euranetpluscomisia europeanauniunea europeanaPriorităţile Agenţiei Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live