Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Ianuarie 2021
Vizualizari: 203
Comentează add

Priorităţile Camerei Deputaţilor în noua sesiune parlamentară.

Priorităţile Camerei Deputaţilor în noua sesiune parlamentară

florin-lepadatu

     Foto: cdep.ro

Corectarea unor legi care au creat probleme de-a lungul timpului, dar şi punerea documentelor legislative în acord cu deciziile Curţii Constituţionale se numără printre priorităţile anunţate de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, pentru noua sesiune parlamentară care va începe luni, 1 februarie.

El a declarat la Radio România Actualităţi că de săptămâna viitoare vor fi puse în ordine iniţiativele aflate în atenţia aleşilor.


Ludovic Orban: "În actuala sesiune parlamentară, împreună cu guvernul intenționăm să adoptăm modificări importante, să corectăm legile justiţiei, să începem procedura de dezbatere și de adoptare a unor legi care urmăresc reformarea marilor sisteme: sistemul de pensii, sistemul de salarizare în sectorul public, educaţia, sistemul de sănătate."

Ludovic Orban a mai spus că proiectul care va fi dezbătut cu celeritate de Parlament luna viitoare este cel al bugetului de stat pentru anul în curs.

Documentul nu este însă finalizat, deşi liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR au avut numeroase întâlniri pe această temă, inclusiv cu preşedintele Klaus Iohannis.

Replica PSD la întârzierea depunerii proiectului în legislativ a fost prezentarea propriei variante de buget.

Vicepreşedintele partidului, Gabriela Firea, a declarat că spre deosebire de coaliţia de dreapta social-democraţii propun un buget de dezvoltare, nu de îngheţare a salariilor, care asigură resurse pentru sănătate, educaţie şi investiţii, notează Rador.


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live