Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU (sport si muzica) Luni, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Decembrie 2018
Vizualizari: 224
Comentează add

Migraţia, gestionarea frontierelor şi consolidarea securităţii Uniunii Europene - sunt priorităţi în domeniul afacerilor interne ale Preşedinţiei Române a Consiliului Uniunii.

Priorităţi ale Preşedinţiei Române a Consiliului UE

florin-lepadatu

 

Migraţia, gestionarea frontierelor şi consolidarea securităţii Uniunii Europene - sunt priorităţi în domeniul afacerilor interne ale Preşedinţiei Române a Consiliului Uniunii.

Programul asumat de Ministerul de Interne pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie a fost prezentat la Bruxelles de ministrul de resort, Carmen Dan.

Reporter Amalia Bojescu: "Potrivit unui comunicat de presă, un aspect foarte important în domeniul migraţiei şi gestionării frontirelor externe este reprezentat în întărirea rolului Frontex, ceea ce înseamnă sporirea capabilităţilor umane şi logistice pe care statele membre le pun la dispoziţia acestei agenţii europene.

Alte dosare pe care Ministerul Afacerilor Interne din România le va trata cu prioritate sunt cele reprezentate de combaterea conţinutului terorist din mediul on-line şi dezvoltarea la nivelul UE a principiului Community Policing.

Acest concept este o iniţiativă a Ministerului Afacerilor Interne, menită să uşureze relaţionarea dintre forţele de ordine şi comunităţile de expaţi aflate în statele membre ale UE.

România deţine o expertiză notabilă în acest domeniu, poliţiştii români desfăşurând misiuni la nivel operativ în state precum Italia, Spania, Franţa sau Bulgaria.

Misiunile s-au finalizat cu rezultate foarte bune în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii, cu autori sau victime cetăţeni români domiciliaţi în ţările menţionate, se mai precizează în comunicat." 

Joi s-a desfăşurat la Bruxelles, ultima reuniune a Consiliului JAI - Justiţie şi Afaceri Interne - sub egida Preşedinţiei austriece.


Etichete UECEPE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live