Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE - continuare Duminică, 21 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Februarie 2019
Vizualizari: 1287
Comentează add

Prioritatea României în calitate de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene este politica de coeziune.

Prioritatea României în calitate de preşedinte al Consiliului UE

florin-lepadatu

 

Prioritatea României în calitate de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene este politica de coeziune; pe plan intern, statul de drept este respectat, iar priorităţi sunt lupta împotriva corupţiei şi drepturile cetăţenilor.

Sunt asigurări date de premierul Viorica Dăncilă, la Bruxelles, în cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor.

Cu acelaşi prilej, premierul a reafirmat că România îndeplineşte, încă din 2011, criteriile tehnice pentru a adera la Spaţiul Schengen de liberă circulaţie.

O sinteză semnată de corespondentul RRA la Bruxelles, Amalia Bojescu: "Uniunea Europeană trebuie să demonstreze că are capacitatea de a avansa în întărirea politicilor europene de a obţine rezultate concrete pentru cetăţeni - este mesajul transmis de premierul Viorica Dăncilă în plenul Comitetului European al Regiunilor.

Politica de coeziune rămâne prioritară pentru ţara noastră, a subliniat premierul Viorica Dăncilă: "Întărirea coeziunii sociale presupune asigurarea convergenţei economice la nivel european.

Avem nevoie, aşadar, de o piaţă unică deplin funcţională, de concurenţă liberă şi reguli transparente şi echitabile, de mobilitate activă în toate dimensiunile acesteia." 

Răspunzând unei întrebări în legărură cu respectarea statului de drept în România, premierul Viorica Dăncilă a reiterat faptul că lupta împotriva corupţiei şi protejarea drepturilor cetăţenilor sunt prioritare şi a adăugat că informaţiile pe acest subiect nu sunt conforme cu realitatea.

Viorica Dăncilă: "Vă garantez că atât lupta anticorupţie, cât şi statul de drept, dar şi drepturile cetăţenilor vor fi pentru mine o prioritate.

Vreau să vă spun că Guvernul României nu a dat decât o singură decizie pe justiţie, o singură ordonanţă de urgenţă a Guvernului României pentru a pune în practică recomandări ale Comisiei de la Veneţia.

Toate aceste acuze referitoare la Guvernul României, la faptul că nu punem în vigoare anumite aspecte, nu sunt demonstrate de realitate."

În ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen, premierul român a precizat că ţara noastră a îndeplinit criteriile încă din 2011, iar decizia este una politică.

Joi, premierul Viorica Dăncilă va participa la o conferinţă dedicată combaterii antisemitismului, iar apoi va avea întrevederi cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, şi cu Donald Tusk, preşedinte al Consiliului European.


Etichete UECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live