Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA Miercuri, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

31 Octombrie 2017
Vizualizari: 501
Comentează add

Viceministrul rus al apărării, Iuri Borisov, declară că forţele nucleare rămân principalul factor de descurajare a unor agresiuni împotriva Rusiei

Prioritatea militară a Moscovei, dezvoltarea forţelor nucleare strategice

alexandru-beleavski-moscova

Palatul Kremlin, sediul președinţiei Federaţiei Ruse foto: arhivă

Programul rus de dezvoltare a armamentului are ca priorităţi armele nucleare şi cele inteligente şi se scontează că noile tehnologii vor schimba în următorii 10 ani tacticile războiului, a declarat un adjunct al ministrului apărării de la Moscova.

Corespondentul RRA la Moscova Alexandru Beleavschi relatează că priorităţi ale programului de stat al Rusiei în domeniul armamentului pe perioada 2018-2026 vor fi dezvoltarea forţelor nucleare strategice şi a armelor de mare precizie, a declarat într-un interviu viceministrul rus al apărării, Iuri Borisov.

El a subliniat că forţele nucleare rămân principalul factor de descurajare a unor agresiuni împotriva Rusiei, în timp ce armele de mare precizie joacă un rol tot mai important în conflictele locale.

În orizontul anilor 2025-2026, a spus el, Rusia va dispune de noi tipuri de armament ce vor aduce schimbări importante în strategia şi tactica de luptă. Între altele, el a menţionat că va fi dezvoltată tehnica robotizată, ceea ce se înscrie în tendinţa generală a oportunităţilor militare fără participare umană.

Oficialii ruşi au declarat anterior că programele armelor nucleare nu vor fi supuse reducerilor bugetare. În luna septembrie, vicepremierul Dmitri Rogozin, care răspunde în guvern de industria de apărare, a declarat că programul în domeniul armamentului poate fi aprobat până la sfârşitul acestui an, accentul în el urmând să fie pus nu pe modernizare, ci pe realizarea de noi modele de arme.


Etichete Rusiadezvoltarea armelor nuclearepriorităţi militareforţele nucleare strategicearmele de mare precizie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live