Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

30 Aprilie 2017
Vizualizari: 573
Comentează add

România doreşte ca discuţiile să se desfăşoare rapid şi să clarifice toate aspectele care îi vizează pe românii care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie.

Prioritatea europenilor la negocierile privind Brexitul

oana-bala

 

Prioritatea europenilor la negocierile privind Brexitul este garantarea drepturilor cetăţenilor afectaţi de acest proces de ambele părţi.

România doreşte ca discuţiile să se desfăşoare rapid şi să clarifice toate aspectele care îi vizează pe românii care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie, inclusiv cele legate de pensie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la finalul reuniunii de la Bruxelles că liderii europeni se aşteaptă ca Londra să îşi respecte angajamentele asumate.

Soarta românilor care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie a reprezentat prioritatea preşedintelui Klaus Iohannis în cadrul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

Şeful statului a declarat că liniile directoare în baza cărora se va negocia Brexitul, adoptate în unanimitate, urmăresc tocmai securizarea drepturilor acestor oameni, de la reşedinţă, loc de muncă şi până la pensie. Este foarte important ca întregul proces să se facă la modul cel mai serios, punând oamenii pe primul loc, a mai spus preşedintele României.

Klaus Iohannis: "Pentru noi este foarte important ca această negociere să se facă la modul cel mai serios, să se facă repede şi să fie o negociere exhaustivă, adică să se discute şi să se clarifice toate aspectele, nu numai reşedinţă, loc de muncă, drept de muncă, ci inclusiv lucrul, de exemplu, cum este pensia, pentru că sunt în toată Europa milioane de oameni care s-au bazat pe faptul că îşi pot stabili reşedinţa şi îşi pot găsi locul de muncă oriunde în Uniune, s-au mutat, cu familii foarte mulţi, şi aceste lucruri trebuie obligatoriu să fie respectate".

O a doua chestiune care va fi negociată se referă la partea financiară.

Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că statele membre se aşteaptă ca Marea Britanie să îşi respecte angajamentele asumate înaintea declanşării Brexitului.


Etichete Brexitnegocierile privind Brexituldrepturile cetăţenilorKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live