Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

30 Martie 2017
Vizualizari: 638
Comentează add

"Îmi amintesc cât de afectat am fost când am aflat ce au îndurat românii în timpul regmului comunist", s-a confesat moştenitorul Coroanei Britanice preşedintelui Klaus Iohannis.

Prinţul Charles al Regatului Unit vizitează România

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis şi Prinţul Charles la Palatul Cotroceni        Foto: presidency.ro

Miercuri, 29 martie, chiar în ziua declanşării Brexit-ului, Prinţul Charles a venit în România, prima ţară pe care o vizitează în turneul său european. Moştenitorul tronului Marii Britanii a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunocut din Parcul Carol, apoi a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.  

Dezvoltarea şi aprofundarea parteneriatului strategic între România şi Marea Britanie a fost unul dintre subiectele abordate în cadrul discuţiilor care au avut loc la Palatul Cotroceni între preşedintele Klaus Iohannis şi Prinţul Charles. Cei doi interlocutori au remarcat că parteneriatul strategic se bazează pe o cooperare intensificată în sfera securităţii şi pe legăturile economice importante şi au evidenţiat că ambele state împărtăşesc interese şi obiective comune.

Şeful statului a apreciat în mod deosebit dedicaţia şi implicarea Prinţului Charles în activităţi caritabile în România, dar şi contribuţia la promovarea imaginii României în lume. În acest context, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe moştenitorul Coroanei Britanice cu Ordinul Naţional "Steaua României" în Grad de Mare Cruce.  

"Implicarea Alteţei Voastre Regale în numeroase proiecte de reabilitare a satelor, în promovarea produselor locale, în acţiuni de pregătire şi formare tradiţională meşteşugărească a reprezentat o contribuţie valoroasă la conştientizarea unui stil de viaţă în care natura, tradiţia şi omul cu deprinderi moderne pot coexista armonios. De asemenea, suntem recunoscători alteţei Voastre Regale pentru că, de fiecare dată când vorbiţi despre România şi cetăţenii noştri, vă exprimaţi admiraţia pentru bogăţiile spirituale şi culturale româneşti", a declarat pre;edintele României, Klaus Iohannis.

Decoraţia primită la Palatul Cotroceni reprezintă pentru Prinţul Charles un simbol. Moştenitorul Coroanei Britanice a ţinut să sublinieze, cu acest prilej, buna relaţie între cele două ţări şi afecţiunea sa pentru România.

"Nu vă pot spune cât sunt de marcat şi de profund recunoscător pentru că mi-aţi acordat Ordinul Naţional "Steaua României". Voi preţui această decoraţie ca pe un simbol special al marii mele afecţiuni pentru România şi pentru români, dar şi pentru relaţiile călduroase dintre ţările noastre. Tot ce am vrut să fac în ultimii 20 de ani de când vizitez România a fost să-i ajut pe români să îşi aducă aminte de unicitatea culturii lor, de moştenirea arhitecturală şi, mai presus de toate, de potenţialul lor în lumea de astăzi. Îmi amintesc cât de afectat am fost când am aflat ce au îndurat românii în timpul regmului comunist şi de distrugerile făcute atunci la nivel uman şi cultural", a spus Prinţul Charles.  

Alteţa Sa va avea în următoarele zile întâlniri cu premierul României, cu membrii familiei regale române, dar şi cu organizaţii care activează în diferite domenii.


Etichete Prinţul CharlesLaus IohannisCotroceniturneuordin naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live