Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Mai 2022
Vizualizari: 209
Comentează add

Moștenitorul Coroanei britanice a mers la Centrul pentru refugiații ucraineni organizat la Romexpo, unde a stat de vorbă cu mai multe persoane care au fugit din calea războiului.

Prințul Charles a vizitat un centru pentru refugiații ucraineni

radiojurnal

Foto: Agerpres

Prințul Charles al Marii Britanii se află în vizită în România. El a fost primit astăzi de șeful statului și de premier și a stat de vorbă cu mai mulți refugiați ucraineni la centrul amenajat în incinta Romexpo. Înaltul oaspete nu a făcut declarații de presă.
 
Moștenitorul Coroanei Marii Britanii, Prințul Charles, aflat într-o nouă vizită în România, s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar discuțiile au fost axate pe importanța educației pentru un mediu sănătos, dar au vizat și soluții concrete pentru limitarea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității din România.
 
Prințul Charles a mers și la guvern, unde s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă și a avut o întrevedere privată cu Custodele Coroanei române Margareta la Palatul Elisabeta.
 
Moștenitorul Coroanei britanice a mers apoi la Centrul pentru refugiații ucraineni organizat la Romexpo, unde a stat de vorbă cu mai multe persoane care au fugit din calea războiului și se află acum în România.
 
Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență de la Ministerul de Interne, Raed Arafat, l-a însoțit pe Prințul Charles în timpul vizitei pe care a făcut-o la centrul pentru refugiați.
 
Raed Arafat: A avut discuţii cu unele familii care au venit aici şi i-au prezentat situaţia lor şi cum au ajuns aici. Vizita a fost scurtă, dar cred că a plecat dânsul cu o idee foarte bună despre modul în care România a reacţionat, per total.
 
Este prima vizită în România a moştenitorului Coroanei britanice din ultimii trei ani, însă Prinţul Charles este un susţinător declarat al ţării noastre, al patrimoniului şi biodiversităţii din zonele rurale. De altfel, deţine şi două proprietăţi în Transilvania, unde se aşteaptă să îşi petreacă restul vizitei sale private.
 

Etichete Prințul Charles al Marii BritaniirefugiatiRomexpo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live