Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălin Iacob, Braşov

2 Iunie 2015
Vizualizari: 1698
Comentează add

Fundația este o organizație caritabilă cu scop educativ ce sprijină păstrarea patrimoniului arhitectural, agricultura și dezvoltarea durabilă.

Prințul Charles a lansat Fundația Prințul de Wales România

madalin-iacob-brasov

Prinţul Charles. Foto: Adrian Lungu (Arhivă).  

Prințul Charles a lansat astăzi, 2 iunie, la Viscri,  Fundația Prințul de Wales România. 

Fundația este o organizație caritabilă cu scop educativ ce sprijină păstrarea patrimoniului arhitectural, agricultura și dezvoltarea durabilă.

Organizația este guvernată de un Consiliu Director ai cărui membri au fost numiți de Prințul de Wales. Aceștia sunt William Nye, Andrew Wright, Paula Wilson si Contele Kalnoky. Director Executiv este Aura Woodward, născută în România.

Fundația își desfășoară deja activitatea în satul Viscri, din județul Brașov, în casa țărănească pe care prințul Charles a cumpărat-o în urmă cu doi ani. Aici au început deja să aibă loc diferite cursuri pentru persoane din întreaga țară, dar și din străinătate, prin care aceștia sunt inițiați în diferite meșteșuguri tradiționale. Fundația sprijină doar desfășurarea acestor cursuri, nu și inițierea unor mici afaceri ale cursanților.

În Viscri își desfășoară activitatea o altă fundație - Mihai Eminescu Trust, al cărei patron a fost între anii 2003 - 2013, Alteța Sa Regală, fundație care este dedicată protejării și restaurării patrimoniului istoric transilvănean.

Printul Charles este Președinte sau Patron al peste 420 de organizații caritabile. Paisprezece dintre acestea formeaza grupul The Prince’s Charities. Desi fiecare organizatie caritabila este o entitate independenta, guvernata de un Board, toate organizatiile sale colaboreaza in cadrul The Prince’s Charities. Din cele 14 organizatii, 13 au fost fondate personal de Printul de Wales in ultimii 30 de ani.


Etichete Știri CentruPrințul CharlesFundația Prințul de Wales RomâniaViscriBrașov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live