Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Februarie 2019
Vizualizari: 487
Comentează add

Fosta prinţesă Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi şi-a depus candidatura pentru funcţia de premier cu ocazia alegerilor de luna viitoare.

"Prinţesa thailandeză" candidează pentru funcţia de premier

florin-lepadatu

  Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi. Foto:MAHASARAKHAM UNIVERSITY, Kantarawichai District

Într-o mişcare politică fără precedent, sora mai mare a regelui Thailandei şi-a depus candidatura pentru funcţia de premier cu ocazia alegerilor de luna viitoare.

Aceasta a renunţat la titlul de prinţesă în anii '70, când s-a măritat cu un american.

Fosta prinţesă va fi unul dintre candidaţii care va încerca să obţină postul actualului premier, Prayut Chan-o-cha, fost comandant al forţelor armate, care a preluat puterea în urma unei lovituri de stat acum cinci ani.

Având în vedere deferenţa cu care trebuie să fie trataţi în Thailanda membrii familiei regale, chiar dacă au renunţat la titlurile care li se cuvin, fosta prinţesă Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi se află într-o poziţie care îi permite să fie aleasă de parlament.

Faptul că este candidata unui partid care are legătură cu fostul premier Thaksin Shinawatra este încă şi mai ieşit din comun.

Guvernul militar care a condus Thailanda în ultimii cinci ani a înlăturat chiar un regim pro-Thaksin, sub pretextul că apără monarhia.

Totodată, noua aministraţie a redactat şi o nouă Constituţie, cu scopul de a perpetua influenţa militară şi a-i bloca pe aliaţii dlui Thaksin să câştige ale alegeri. Toată această strategie a fost acum distrusă.


Etichete printesathailandaUbolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live