Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

11 Iulie 2017
Vizualizari: 1259
Comentează add

Alteţele lor au mers în mod simbolic, cu trenul Regal, prin Mărăşeşti, Adjud, Mărăşti şi Oituz, la centenarul marilor bătălii din primul război mondial

Principesa Margareta şi principele Radu pe traseul recunoştinţei

-

Principesa moştenitoare, Margareta, şi principele Radu au parcurs, astăzi, cu Trenul Regal, de la Focşani la Oneşti, un traseu al Recunoştinţei, cu ocazia centenarului marilor bătălii de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz.

Călătoria a început în gara din Focşani, unde Alteţele lor s-au urcat în trenul regal şi unde au fost întâmpinaţi cu entuziasm de cei prezenţi, după cum transmite corespondetul RRA, Aurelian Ivan.

Familia Regală, însoţită de Excelenţa sa, ambasadorul SUA în România, ambasadorul Hans Klemm, a fost întâmpinată, în gara Focşani, de primarul oraşului, Cristi Misăilă. Printre cei adunaţi, care din curiozitate să vadă cum arată, în realitate, principesa sau principele, care cu gândul la vremurile când România era monarhie.

Chiar la intrarea în trenul regal, un bătrân, fermier din Vrancea, îi aştepta pe principesa Margareta şi principele Radu, cu plăcinte şi caise. El a spus că a venit să vadă familia regală şi să dea de pomană pentru bunicii şi părinţii care au murit pe front.

Primarul oraşului, Cristi Misăilă, a întâmpinat Familia Regală cu flori. Alteţele lor au luat parte la ceremoniile de primire în Mărăşeşti şi Adjud şi la manifestările solemne la mausoleele de la Mărăşeşti, Mărăşti, precum şi la Cimitirul Eroilor din Oituz, unde au depus flori, în memoria ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă.


Etichete Principesa Margaretaprincipele RaduTrenul RegalTraseul Recunoştinţeicentenarul bătăliilor de la MărăşeştiMărăşti şi Oituz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live