Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

25 Decembrie 2017
Vizualizari: 1143
Comentează add

Aleksei Navalnîi a obţinut sprijinul unui grup de iniţiativă pentru a candida la alegerile prezidenţiale din Rusia

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, candidează în martie

alexandru-beleavski-moscova

  Alexei Navalnîi. Foto: captură youtube.com.

Activistul anticorupţie Aleksei Navalnîi, unul din liderii opoziţiei nonsistem, a fost desemnat ieri, la Moscova, candidatul independent în alegerile prezidenţiale din martie de către un grup de iniţiativă format din aproape 750 de persoane. Rezoluţii similare au fost adoptate de grupuri iniţiativă pro Navalnîi în mai multe oraşe din Rusia.

Adunarea din capitala rusă, la care a participat şi Aleksei Navalnîi, s-a desfăşurat într-un cort instalat pe malul unui lac într-o pădure de agrement. Toate adunările electorale s-au desfăşurat fără incidente.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a anunţat că Aleksei Navalnîi nu poate candida, el având o condamnare penală neanulată. Acesta însă respinge argumentul ca neconstituţional. El şi-a chemat susţinătorii să boicoteze alegerile, dacă nu va fi lăsat să candideze.

În acest an, Aleksei Navalnîi a reuşit să scoată în stradă la acţiuni neautorizate împotriva puterii şi corupţiei la vârf zeci de mii de persoane.

Săptămâna trecută, referindu-se la el, preşedintele Putin a declarat că marea majoritate a ruşilor nu doresc şi nu vor permite destabilizarea situaţiei interne şi "maidane ca în Ucraina".

Alegerile prezidenţiale din Rusia vor avea loc pe 18 martie 2018, favoritul lor absolut fiind actualul preşedinte, Vladimir Putin.


Etichete Aleksei NavalnîiVladimir PutinKremlinMoscovaComisia Electorală CentralăRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live