Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

Miercuri, 13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 53
Comentează add

Într-un rar mesaj comun, principalii lideri militari americani au condamnat revolta de la Capitoliu.

Principalii lideri militari americani au condamnat revolta de la Capitoliu

florin-lepadatu

Foto Agerpres

Șefii de stat major ai armatei americane, liderii în uniformă ai diferitelor categorii militare, au transmis marți un mesaj rar către forţele armate, afirmând că revolta violentă de săptămâna trecută a fost un asalt împotriva procesului constituțional american și a legii.

Mesajul comun a întrerupt aproape o săptămână de tăcere a liderilor militari după asaltul asupra Capitoliului, soldat cu cinci morți.

Deşi mai mulţi membri ai cabinetului lui Donald Trump, inclusiv secretarul în funcție al apărării, Chris Miller, au condamnat asaltul, principalul general al SUA, comandantul Statului Major Interarme, Mark Milley, a tăcut până acum.

"Revolta violentă din Washington DC din 6 ianuarie 2021 a fost un atac direct asupra Congresului SUA, clădirii Capitolului și procesului nostru constituțional", au afirmat cei șapte generali și un amiral într-un memoriu intern către trupe, adăugând că militarii sunt ferm hotărâţi să protejeze și să apere Constituția.

"Drepturile la libertatea de exprimare și la întrunire nu oferă nimănui dreptul de a recurge la violență, revoltă și insurecție", se afirmă în documentul obţinut de Reuters.

Liderii militari au declarat că președintele ales Joe Biden va fi învestit pe 20 ianuarie și va deveni comandantul lor suprem.

"Orice act de perturbare a procesului constituțional nu este doar împotriva tradițiilor, valorilor și jurământului nostru, ci este împotriva legii".

Oficialii americani au declarat că generalul Milley nu a comentat evenimentele de săptămâna trecută pentru că dorea să rămână în afara politicii.

Tăcerea sa a fost în puternic contrast cu o acţiune a sa din luna iunie, când generalul Milley a participat la o plimbare controversată către o biserică cu Donald Trump, după ce ofițerii de securitate susținuți de trupele Gărzii Naționale au folosit substanțe chimice iritante și gloanțe de cauciuc pentru a-i alunga din zonă pe protestatarii pașnici, potrivit Rador.


Etichete SUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live