Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 143
Comentează add

Reprezentanții Uniunii Consiliilor Județene au discutat cu premierul Florin Cîțu.

Principalele probleme cu care se confruntă administrația locală

radiojurnal

Foto: Arhivă / facebook.com/noapteamuzeelor

La Bucureşti, reprezentanții Uniunii Consiliilor Județene au discutat luni cu premierul Florin Cîțu, în perspectiva adoptării proiectului de buget pentru acest an.

Au fost aduse în discuție principalele probleme cu care se confruntă administrația locală, în ceea ce privește utilizarea veniturilor proprii și au fost avansate mai multe soluții care urmează să fie convenite cu Executivul.

Reporter: Petruța Obreja - "Timp de două ore, președinții Consiliilor Județene i-au prezentat premierului Florin Cîțu și ministrului dezvoltării, Attila Cseke, principalele probleme cu care se confruntă administrația publică locală.

Aceștia își doresc ca, odată cu punerea în transparență a proiectului bugetar pentru 2021, să nu mai existe aceleași situații ca în trecut când administrațiile publice locale trebuiau să acopere o serie de sarcini pentru care nu exista finanțarea necesară.

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov: "Consiliile județene, de la un an la altul, au fost puse în situația de a lua din excedent și de a acoperi o serie de responsabilități care astăzi le avem în sarcină noastră, iar acești bani pe care noi îi avem, ca și previziuni bugetare și care rămân în excedent, sunt de fapt bani care sunt alocați pe anumite capitole bugetare, la nivel de investiții, iar aceste bugete să fie finanțate strict pentru cheltuieli în domeniu investițiilor."

Bugetele locale trebuie să țină cont de o serie de principii legate de transparență și predictibilitate și să includă destinații clare ale fondurilor și standarde de cost stabilite pragmatic - a spus, la rândul său, în cadrul întrevederii, premierul Florin Cîțu.

De altfel, recent, acesta preciza că discuțiile cu autoritățile locale vor viza inclusiv gradul de colectare și modul în care sunt folosiţi banii în plan local, dar și sumele de reechilibrare care vin de la buget."


Etichete oamenipopulaţie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live