Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 August 2020
Vizualizari: 241
Comentează add

Pneumonia este principala cauză de deces în urma infectării cu noul coronavirus, precizează președintele Societății de Anestezie și Terapie Intensivă, Șerban Bubenek.

Principala cauză de deces în urma infectării cu noul coronavirus

florin-lepadatu

 

Pneumonia este principala cauză de deces în urma infectării cu noul coronavirus, precizează președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, profesor doctor Șerban Bubenek. Iar aceasta poate evolua spre insuficiență respiratorie.
 
El mai spune că la pacienții cu COVID-19, tratați în secțiile ATI, a fost observată și o altă complicație, insuficiența renală.
 
Șerban Bubenek: O afecțiune extrem de complicată, o afecțiune sistemică, care lezează în mod primar de endoteliul vascular și, în lipsa unui management terapeutic precoce adecvat și individualizat, poate duce la pneumonie COVID-19 și sindrom de detresă respiratorie a adultului, acești pacienți putând dezvolta ulterior și alte insuficiențe organice, și pot deceda chiar dacă nu sunt vârstnici și nu au avut alte comorbidități importante anterior. Leziunile pentru care pacientul trebuie transferat din orice secție în care este îngrijit anterior într-o secție de terapie intensivă apar preponderent la o categorie de pacienți care prezintă valori crescute ale markerilor de inflamație.
 

Etichete coronaviruspneumoniedeces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live