Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

1 Septembrie 2020
Vizualizari: 497
Comentează add

Avionul a survolat Arabia Saudită cu o delegaţie americano-israeliană la nivel înalt la bord.

Primul zbor Tel Aviv - Abu Dhabi

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Primul zbor direct Tel Aviv-Abu Dhabi a fost efectuat ieri.

Avionul a survolat Arabia Saudită cu o delegaţie americano-israeliană la nivel înalt la bord.

Timp de două zile vor avea loc multe întrevederi cu parteneri din Emiratele Arabe Unite, stabilând detaliile acordului de normalizare a relaţiilor dintre cele două ţări, care va fi semnat la Washington, în luna septembrie, sub auspiciile preşedintelui Donald Trump.

"Doamnelor şi domnilor, Shalom şi bun-venit la bordul avionului Companiei El Al, zborul 791 de la Tel Aviv la Abu Dhabi! Vă vorbeşte căpitanul Tal Berger".

Este un zbor istoric atât pentru Statul Israel, cât şi pentru regiune. Tal Berger, căpitan senior al Flotei 737 a Companiei El Al, a spus că nu a visat niciodată să zboare spre Abu Dhabi.

Vizita delegaţiei americano-israeliene la Abu Dhabi va dura două zile şi include întâlniri pe diverse teme, precum semnarea acordurilor de cooperare economică, vor avea loc reuniuni pe grupe de lucru, la care participă reprezentanţi israelieni şi americani pregătiţi să discute subiecte de diplomaţie, finanţe, vize, sănătate, cultură, turism, ştiinţă, inovaţie, investiţii, comerţ şi altele.

Înainte de decolare, la Aeroportul "Ben Gurion", Jared Kushner a declarat că s-a rugat la Zidul Occidental ca musulmanii şi arabii din întreaga lume să urmărească acest zbor, recunoscând că "suntem toţi copiii lui Dumnezeu" şi că viitorul nu trebuie să fie "predeterminat de trecut".

Salutul tradiţional "Mergeţi în pace!" a căpătat astăzi o semnificaţie specială - a spus consilierul pentru securitate naţională, Meir Ben-Shabbat, înainte de decolare.


Reporter: Consilierul israelian pentru securitate naţională a vorbit în limba în limba arabă, după aterizare, la Aeroportul din Abu Dhabi.

El a spus că delegaţia a venit pentru a transforma un vis în realitate, apoi, în limba ebraică, le-a mulţumit liderilor regionali pentru efortul investit pentru a se ajunge la acest moment.


Etichete Primul zborTel AvivAbu Dhabi,israel(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live