Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2015
Vizualizari: 2353
Comentează add

O echipă de medici români şi străini au făcut, astăzi, în premieră pentru ţara noastră, un implant cu un dispozitiv pentru pomparea sângelui, care preia funcţiile inimii.

Primul transplant de cord artificial din România, la Târgu-Mureş

radiojurnal

Foto: Arhivă

O echipă de medici români şi străini au făcut, astăzi, în premieră pentru ţara noastră, un implant cu un dispozitiv pentru pomparea sângelui, care preia funcţiile inimii.

Pacientul este un sucevean de 44 de ani aflat pe lista de aşteptare pentru transplant, a cărui stare de sănătate se agravase, însă, în ultimul timp.

Intervenţia este pentru specialişti o soluţie modernă în tratarea insuficienţei cardiace, dar şi-o alternativă a transplantului.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu-Mureş, Horaţiu Suciu a precizat într-o conferinţă de presă că pacientul va aştepta cu acest implant în siguranţă viitorul transplant, care ar putea fi şi peste 7 - 8 ani.

"Operaţia a decurs fără incidente, în momentul acesta ne-am asigurat că toate lucrurile funcţionează bine, este o intervenţie înalt specializată şi cu foarte multă tehnologie, sunt anumiţi parametrii care trebuiesc stabiliţi astfel încât pacientul să fie întro siguranţă hemodinamică şi metabolică.

"Este un lucru foarte important să dovedim că şi în ţara noastre se pot face astfel de proceduri. În acest moment suntem foarte mulţumiţi de evoluţia pacientului şi suntem convinşi că acesta va beneficia din plin de această procedură", a spus Horaţiu Suciu.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu-Mureş, Horaţiu Suciu a mai explicat că pacientul va fi supus acum unui tratament adecvat insuficienţei cardiace. 


Etichete ştiri centruTârgu-MureştransplantcordinimăartificialpremierăchirurgietehnologieHoraţiu Suciumedicipacienţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live